Wie het nieuws heeft gevolgd voelde het al aankomen; Samsung heeft de releasedatum van de Galaxy Fold tot nader bericht uitgesteld. Nadat de eerste influencers de Galaxy Fold in de handen kregen duurde het niet lang voordat de eerste modellen defect raakten.

Zo was er een exemplaar dat niet meer functioneerde, door een nog onbekende reden, maar ook waren er meerdere reviewers die een beschermlaag van het scherm hadden verwijderd, terwijl dit blijkbaar niet verstandig is om te doen. Wat lijkt op een screenprotector is in feite een broodnodige bescherming en zelfs onderdeel van het Galaxy Fold-display. Al deze berichten in de media hebben Samsung doen besluiten om early adaptors nog iets langer te laten wachten op de langverwachte Galaxy Fold.

Meer tests vereist

Samsung heeft nu een officiële verklaring gegeven en daarmee ook de bevestiging dat de releasedatum naar een later moment wordt verschoven. De officiële verklaring van Samsung legt uit dat het bedrijf dankzij de testexemplaren heeft ingezien dat de Galaxy Fold mogelijk nog verbeterd moet worden voor het daadwerkelijk op grote schaal wordt geleverd aan consumenten. De Zuid-Koreanen zijn het apparaat nu verder aan het testen en ondertussen worden de beschadigde exemplaren geïnspecteerd. Samsung neemt bovendien maatregelen om de displaybescherming te versterken en ook wordt duidelijker vermeld dat bepaalde delen van het display met zorg behandeld moeten worden. Dan heeft Samsung het over de “screenprotector” dat eigenlijk onderdeel van het scherm is.

De nieuwe datum wordt verwacht

Om te voorkomen dat de problemen zich op grote schaal voordoen heeft Samsung dus besloten om de introductie van de eerste opvouwbare telefoon van het bedrijf uit te stellen. Waarschijnlijk een verstandige keuze, gezien de commotie in de afgelopen week. Er wordt op dit moment geen nieuwe releasedatum gegeven, maar de nieuwe datum wordt “in de komende weken” aangekondigd.