Nu bijna alles over de Samsung Galaxy S9 en S9+ al bekend is lekken de laatste dagen ook meer nieuwe accessoires uit voor deze toestellen. Zo ontdekten we gisteren al de nieuwe Hyperknit Cover voor de Samsung smartphones en nu is ook de nieuwe DeX Pad uitgelekt via Twitter. Bekende lekker Evan Blass heeft ieder jaar de primeur met veel persrenders en zo heeft hij gisteren ook officieel uitziende afbeeldingen van de DeX Pad onthuld. Daarbij is ook een render van de Galaxy S9 in combinatie met deze DeX Pad te zien.

DeX Pad

Net als de Dex Station wordt de DeX pad gebruikt om de smartphone te “docken” zodat je het kunt verbinden met andere apparaten. Zo kun je het bijvoorbeeld met een muis of toetsenbord verbinden. Op deze manier kun je van de Samsung Galaxy S9 een computer maken. In tegenstelling tot de DeX Station is de DeX Pad veel kleiner en qua formaat iets groter dan de Galaxy S9 zelf. De Samsung Galaxy S9 kan plat op de DeX Pad neergelegd worden zodat je nog steeds toegang tot het scherm hebt. Dit maakt het mogelijk om het gehele scherm van de Galaxy smartphone als touchpad te gebruiken. Uiteindelijk gaat vooral de software het verschil maken of de DeX Pad goed gebruikt kan worden in de praktijk. Volgens berichten is de DeX Pad backwards compatible met oudere Samsung Galaxy smartphones, mogelijk ook de Galaxy S8 en S8+ modellen.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

De aankomende Samsung Galaxy modellen worden over ruim twee weken onthuld, tijdens het Mobile World Congress op 25 februari. De smartphones worden verkocht in de kleuren Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue. De Lilac Purple is een nieuwe kleur waarvan eerder deze week een persrender gedeeld is. De pre-orders starten in Nederland waarschijnlijk al vlak na de presentatie waarna de officiële release gepland staat voor 16 maart.

Bron: Evan Blass