Smartphones die opvouwbaar zijn is een gewilde toevoeging aan het assortiment voor vrijwel iedere fabrikant. Al jaren zijn de fabrikanten op zoek naar manieren om dit werkelijkheid te laten worden. Aan de lopende band worden patenten van opvouwbare telefoons gepubliceerd maar geen van de fabrikant is zover om het daadwerkelijk op de markt te brengen. Daar komt binnenkort verandering in. Samsung staat op het punt om de Galaxy F te lanceren maar ook Huawei maakt aanstalten om de eerste opvouwbare te introduceren. Bovendien zal het eerste model van Huawei ook ondersteuning bieden voor 5G-netwerk, zo liet voorzitter Ken Hu van het bedrijf weten tijdens de laatste editie van het World Economic Forum.

Opvouwbaar én 5G

“In onze eerste 5G-smartphone introduceren we een opvouwbaar scherm,” zei Hu op het evenement. De voorzitter sprak in een panel tijdens het evenement over de voordelen van 5G voor de consument. In het gesprek liet de Huawei medewerker weten dat de eerste 5G telefoon van Huawei midden 2019 wordt verwacht. Eerder lieten medewerkers van de Chinese fabrikant weten dat het plan is om als eerste een opvouwbare smartphone te introduceren.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

8 inch scherm

Het opvouwbare toestel van Huawei beschikt volgens de geruchten over een 8-inch scherm van BOE, de maker van het paneel. Volgens AndroidHeadlines wordt geprobeerd om er een combinatie van een smartphone en tablet van te maken. Samsung zou ondertussen al bijna klaar zijn met de ontwikkeling van de eerste opvouwbare smartphone. De release van de Zuid-Koreaanse versie zou gepland staan voor november dit jaar. Dit zou betekenen dat Huawei “te laat” is met de introductie van de opvouwbare telefoon om de primeur te hebben.

Ruimtebesparing en grotere displays

Flexibele schermen zijn een innovatie waar fabrikanten wanhopig naar op zoek zijn. In een concurrerende smartphonemarkt zijn er nog maar weinig manieren om boven de rest uit te steken. Smartphones met flexibele schermen worden als de volgende stap gezien, om niet alleen ruimte in de broekzak te besparen maar ook om grotere schermen mogelijk te maken als ze uitgeklapt worden. Hoe dit eruit komt te zien in een consumentenproduct moet nog aangetoond worden als de eerste opvouwbare smartphones in de schappen komen te liggen.