De laatste smartphones van Samsung rollen nog maar net van de band maar ondertussen wordt er alweer gewerkt aan de opvolgers, de Samsung Galaxy S10 en S10+. Volgens een bericht van het Koreaanse TheBell beweren insiders dat Samsung al een definitieve keuze heeft gemaakt voor de displays van de twee toestellen.

Geen notch

Het lijkt erop dat Samsung er niet voor kiest om de nieuwste Galaxy met een notch uit te rusten. Daarmee blijft het Zuid-Koreaanse bedrijf trouw aan het Infinity Display dat vorig jaar geïntroduceerd werd. Het scherm van het kleinste model heeft een grootte van 5.8 inch, vergelijkbaar met de huidige modellen in de S-serie maar wel heel iets groter (0.03 inch). Het grotere model zou uitgerust zijn met een 6.3 inch display, wat 0.08 inch groter is dan het scherm van de Galaxy S9+. Met deze schermgroottes is het mogelijk dat Samsung in staat is om de randen onder en boven het scherm nog iets kleiner te maken dan bij de huidige versies.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Van design naar productie

Het lijkt misschien wat vroeg om nu al aan de opvolgers van de S9 en S9+ te werken maar dat is niet het geval. Voordat smartphones op de markt worden gebracht zijn er verschillende stadia die doorlopen worden waaronder het designproces en de daaropvolgende tests zoals EVT, DVT en PVT. Pas na deze fases komt het toestel in de ramp productie dat opgevolgd wordt door de massaproductie. Al deze stadia hebben meerdere maanden nodig zodat de kwaliteit van het product zo hoog mogelijk is.

De Samsung Galaxy S10 en S10+ worden niet op korte termijn verwacht. Volgens de bron begint de productie van de panelen pas in november. In de tussentijd zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over de Samsung toestellen die volgend jaar op de markt zullen verschijnen. Mogelijk krijgen de 2019 S-modellen zelfs een andere naam zoals eerder beweerd werd. Er werd namelijk gesuggereerd dat Samsung deze toestellen mogelijk onder de Galaxy X naam wil uitbrengen.

Bron: TheBell