Het lijkt alsof Samsung de moed heeft opgegeven om smartphones geheim te houden tot de introductie. Met nog bijna een maand te gaan is het volledige ontwerp van de Samsung Galaxy Note 10-serie al meerdere keren gelekt. Afgelopen week werden de officiële persafbeeldingen van de smartphone al gedeeld, nu zijn het officiële livebeelden die gelekt zijn dankzij een FCC-keuring.

6.7-inch scherm

Het werd al bevestigd door de digitale beelden, maar ook op de livebeelden van de FCC is de frontcamera in het midden te vinden. De 3.5mm koptelefooningang ontbreekt samen met de beruchte Bixby-button aan de zijkant. De keuring bevestigt ook een schermformaat van 6.7-inch voor de Samsung Galaxy Note 10+ en ook de afmetingen van 162.5 × 77.6mm. Het ontwerp heeft veel weg van de Huawei P30 Pro; het vlaggenschip model van de Chinese fabrikant. Verder komen de nieuwe beelden overeen met de eerder gelekte persafbeeldingen, inclusief de verticale triple-camera aan de achterzijde met dieptecamera en een andere sensor ernaast.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Geen inkeping, maar een gat

Hoewel Samsung zich lange tijd weerhield van de notch-trend, heeft het bedrijf deze inkeping toch geïntroduceerd in de middenklassers. Voor de vlaggenschipmodellen heeft het deze stap echter overgeslagen door de introductie van een zogenoemde ‘punch-hole’-camera. De Samsung Galaxy S10 en S10+ waren de eerste vlaggenschipmodellen met deze oplossing voor de frontcamera. Voor de Samsung Galaxy Note 10-modellen kiest het Zuid-Koreaanse bedrijf voor een vergelijkbare oplossing, alleen is de camerasensor deze keer in het midden te vinden.

Van de digitale renders voor de Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10+ tot de huidige livebeelden van de grootste versie, er is op dit moment niets meer te onthullen over het ontwerp van de Note 10-serie. Maar toch kijkt iedereen uit naar de officiële onthulling, omdat er nog veel onbekend is over de nieuwe features van de smartphones. Bovendien is er nog niets bekend over de prijs, waarover we tijdens de presentatie meer zullen horen. De release van de Samsung Galaxy Note 10 vindt plaats op 7 augustus, wanneer het toestel in meerdere varianten gepresenteerd.

note 10