Sinds de orginele Razer Phone van vorig jaar lijken steeds meer fabrikanten zich te richten op de gaming markt. Meerdere gaming smartphones zijn sindsdien uitgebracht, waaronder de Red Magic, Honor Play en Xiaomi’s eerste gaming-smartphone Black Shark. Door een vermelding op TENAA werd bekend dat de opvolger van de originele versie van de Xiaomi Black Shark alweer in de planning staat. De smartphone met het modelnummer AWM-A0 is nu ook opgedoken bij een benchmarking website. Volgens de recente benchmark bij Geekbench zijn ook chipset en het werkgeheugen bekend geworden.

Black Shark 2 benchmark

De tweede versie van de gamingtelefoon die getest is in de benchmark draagt het modelnummer AWM-A0. Dit is hetzelfde model als bij de keuring door TENAA. De benchmark laat zien dat dit toestel uitgerust is met de Snapdragon 845 chipset, 8GB RAM en op Android 8.1 draait. Met een single-score van 2403 en een multi-core score van 8389 zijn de prestaties volgens de eerste benchmark niet bijzonder. De chipset/RAM combinatie is in meerdere smartphones te vinden, waaronder een versie van de Galaxy Note 9. De verwachting is dat de Black Shark 2, of hoe het toestel uiteindelijk genoemd wordt, qua prestaties in lijn ligt met deze toestellen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Andere specificaties

Door de vermelding op TENAA kwamen we al veel te weten over de nieuwe Black Shark. Met een 5.99 inch scherm en 4000 mAh batterij zijn er geen wijzigingen op deze gebieden. De capaciteit van de accu is gelijk aan de originele versie, net als de grootte van het scherm. Op de foto’s is een gewijzigd design zichtbaar met een andere camera-opstelling en vingerafdrukscanner aan de achterzijde. De camera’s zijn deze keer niet horizontaal maar verticaal onder elkaar geplaatst. Midden op de achterkant is de grote Shark “S” te vinden met het bekende patroon en er is een speciale SHARK-toets om met één druk op de knop een verbeterde spelervaring in te schakelen. De afmetingen van de nieuwe Black Shark zijn 160 x 175 x 8.7 mm, iets dikker en langer dan de voorganger.

Wie al zit te wachten op de nieuwe krachtpatser van Xiaomi’s dochterbedrijf hoeft niet lang te wachten. Op Weibo is een teaser geplaatst van een aankondiging die op 23 oktober plaatsvindt. Niet lang geleden heeft Razer overigens de Razer Phone 2 geïntroduceerd, een verbeterde versie van de originele Razer Phone.

geekbench

Bron: Geekbench