Het is een drukke maand voor de techliefhebbers. Bijna elke dag worden één of meerdere smartphones onthuld. De laatste smartphone die het daglicht mag zien is de Razer Phone 2. De opvolger van de originele gamingtelefoon van Razer is qua uiterlijk niet veel veranderd maar de interne specificaties wel. Als smartphone voor gaming wordt er wat gevraagd van het toestel. Met een nieuw Chroma RGB logo, IP67 certificatie en draadloos opladen zijn er bovendien een aantal nieuwe features. Dit zijn de specificaties van de nieuwe Razer Phone 2:

Specificaties

Om te beginnen is de Razer Phone 2 voorzien van hetzelfde scherm als de voorganger. Dit betreft een 5.7 inch LCD display met QHD resolutie van 1440 x 2560 pixels en 120Hz refresh rate. Dit is nog steeds het enige display van een smartphone met deze snelheid. Het UltraMotion scherm is volgens Razer sneller en helderder dan die van de voorganger (580 nits ten opzichte van 470 nits). Het bedrijf beweert ook dat het nieuwe paneel beter is in het behouden van details in donkere scènes. HDR en DCI-P3 worden ook ondersteund voor betere beelden in zowel games als video’s.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Chipset en RAM

Onder het scherm zit de snelle Snapdragon 845 chipset verstopt. Deze wordt bijgestaan door 8GB RAM, een vergelijkbare combinatie als in de OnePlus 6 en Oppo Find X. Verder is er nog 64GB opslagruimte. De Qualcomm processor wordt gekoeld met een Vapor Chamber cooling systeem om de hoge prestaties te kunnen ondersteunen.

Audio en accu

Voor de audio-ervaring wordt gebouwd op de front stereo-speakers met Dolby Atmos ondersteuning. Voor het eerst is nu een Razer Phone voorzien van draadloos opladen. De gemiddelde batterijduur blijft steken op 550 uur als het toestel standby is. De 4000 mAh-batterij ondersteunt nu QuickCharge 4.0+ en snelle Qi draadloos opladen tot 15W. Om het draadloos opladen mogelijk te maken, is de achterkant van de Razer Phone 2 nu van glas gemaakt terwijl de rest nog uit aluminium bestaat. Er is geen 3,5 mm koptelefoonaansluiting, maar Razer bundelt een 24-bits DAC-dongle bij de telefoon.

Camera

Wat betreft de camera’s is op te merken dat de positie gewijzigd is en het wederom om een dual-camera gaat, met sensors van Sony. Deze camera heeft een 12 megapixel sensor met Dual Pixel autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS) en een f/1.75-lens. Dan is er nog een secundaire 12 megapixel camera met een 2x telelens (f/2.6). Video-opnames zijn mogelijk tot 2160p in 60 fps en er is een slow-motion-modus van 1080p op 120 fps. De selfiecamera is een 8 megapixel camera en kan video’s opnemen in 1080p.

De totale afmetingen van de telefoon zijn 158 x 79 x 8 mm bij een gewicht van 222 gram. Het is niet de lichtste smartphone die op de markt verkocht wordt maar daar gaat het ook niet om bij deze smartphone. Het zijn vooral de specificaties onder de motorkap waar het om te doen is en het display. Het toestel wordt verkocht voor een prijs van 870 euro.