Smartphonefabrikant Honor heeft vandaag een nieuwe technologie gepresenteerd en twee nieuwe modellen waaronder de Honor Play. Waar we vorige week nog dachten dat we de Note 10 van Honor tegenkwamen blijkt het vandaag de gamingphone te zijn geweest. De smartphone met Kirin 970 chipset dook afgelopen weekend op in een benchmark waarin een aantal specs onthuld werden. Vandaag werd dus duidelijk dat het om de Honor Play ging; een krachtige gamingphone met GPU Turbo technologie.

GPU Turbo technologie

Tijdens de onthulling van de twee nieuwe modellen werd er eerst aandacht besteed aan de nieuwe GPU Turbo technologie. Deze technologie wordt revolutionair genoemd door Honor omdat het de grafische verwerkingsefficiëntie op smartphones aanzienlijk verhoogt. Dit maakt het voor smartphones mogelijk om zwaardere en veeleisende games uit te voeren zonder de levensduur van de batterij aanzienlijk te beïnvloeden. De nieuwe technologie van het dochterbedrijf van Huawei verhoogt de efficiëntie van de grafische verwerking met 60% terwijl het energieverbruik van de chipset met 30% verminderd wordt. Met de GPU Turbo ingeschakeld zouden de prestaties van mid-range toestellen zelfs voorbij de prestaties van high-end modellen kunnen gaan. Volgens Huawei levert dit zelfs prestaties op waar verschillende Android vlaggenschepen een puntje aan kunnen zuigen. De eerste smartphone met deze technologie is vervolgens aan het publiek gepresenteerd; de Honor Play.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Honor Play

De Honor Play is de gamingphone van het Chinese merk dat vooral op het gebied van de prijs een aantrekkelijke optie is. Omgerekend naar euro’s wordt dit model voor ongeveer 265 euro verkocht. Games op de smartphone worden weergegeven op een 6.3 inch scherm met een beeldverhouding van 19.5:9 en een FullHD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels. Het is eveneens de eerste Huawei telefoon met deze beeldverhouding. De laatste modellen hadden een 19:9 aspect ratio. De Histen audiotechnologie van het bedrijf wordt gebruikt om 3D-gamegeluiden en 7.1-kanaals virtualisatie te bieden. De rekenkracht is afkomstig van de snelle octa-core Kirin 970 chipset dat gekoppeld is aan 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Op het gebied van de camera’s is er een dubbele camera aan de achterzijde met 16 + 2 MP en een frontcamera met 16 MP. De batterij heeft een capaciteit van 3750 mAh.

Gezien deze specificaties kunnen gamers een krachtige gamingtelefoon kopen voor een prijs dat net boven de budgetcategorie valt. Er zijn maar weinig smartphones in deze categorie die de Honor Play kunnen evenaren op het gebied van de prestaties. Op dit moment is er nog niets bekend over een Europese verkoop van de smartphone. De smartphone is echter nu al te bestellen in de Vmall van het Huawei submerk.