Black Shark is een nieuw Chinees bedrijf dat zich volledig heeft gericht op het maken van een gaming smartphone. Het bedrijf wordt financieel gesteund door het eveneens Chinese Xiaomi, één van de grootste technologiebedrijven in het land. Onder eigen naam heeft het nieuwe bedrijf de Xiaomi Black Shark smartphone uitgebracht met 8GB RAM en de Snapdragon 845 chipset.

Xiaomi Black Shark

Enkele maanden geleden doken de eerste tekenen van een gaming smartphone van Xiaomi op. Dat dit geen verzinsels waren bleek al snel toen ook de eerste renders van de smartphone opdoken. De smartphone is nu eindelijk gepresenteerd waardoor we alles weten over de nieuwe smartphone. Het beeldscherm van de telefoon meet 5,99 inches met een FullHD+ resolutie. Dit staat gelijk aan 2160 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 403 PPI.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De Black Shark gaming handset wordt gevoed door de Snapdragon 845 64-bits octa-core processor van Qualcomm. Deze chipset is deze keer geklokt op 2,8 GHz voor maximale rekenkracht. Zoals altijd voorziet de Adreno 630 GPU de grafische prestaties en de SoC wordt bijgestaan door 6 of 8GB RAM afhankelijk van de variant. De 6GB RAM variant komt met 64GB opslag, terwijl het 8GB RAM model 128 GB interne opslagruimte heeft. Voor een gaming smartphone is er de nodige energie nodig en dit is afkomstig uit de 4000 mAh batterij. Aan de achterzijde is verder een 12+20 megapixel dual-camera aanwezig en een 20 megapixel frontcamera.

Vorig jaar mochten we al kennis maken met de Razer Phone en nu komt de Black Shark gaming smartphone in hetzelfde segment erbij. Beide smartphones zijn specifiek op de hardcore gamer gericht met high-end specificaties en displays die zware games kunnen ondersteunen. Over een week komt er nog een gaming smartphone op de markt van Nubia, genaamd de Red Devil. In China zal deze smartphone van Nubia een direct concurrent zijn van de nieuwe Xiaomi Black Shark gaming smartphone.

Bron: AndroidHeadlines