Samsung staat op het punt om de Galaxy A8s met Infinity-O-display te introduceren. De smartphone met het nieuwe type scherm wordt op 10 december verwacht. Dit is echter niet de enige verwachte smartphone in de A-serie. Geruchten beweren dat er meerdere Galaxy A-modellen gereed worden gemaakt voor een globale introductie. Er wordt gesproken over de Galaxy A70 en Galaxy A90 maar ook over de Galaxy A50. Deze smartphone is nu opgedoken in een benchmark waardoor de eerste specificaties bekend zijn geworden.

Samsung Galaxy A50 benchmark

Vandaag is een smartphone met het modelnummer SM-A505FN ontdekt in de database van Geekbench. Afgaande op het modelnummer lijkt het te gaan om de Samsung Galaxy A50, een naam die nog niet door het Zuid-Koreaanse bedrijf is bevestigd. De benchmarking website wordt door Samsung gebruikt om de prestaties van onaangekondigde smartphones te meten in vergelijking met smartphones van concurrenten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De test bij Geekbench laat zien dat de Samsung Galaxy A50 is uitgerust met de eigen Exynos 9610 chipset dat wordt bijgestaan door 4GB RAM. De Exynos 9610 is in maart dit jaar gepresenteerd en is niet zo krachtig als de Exynos 9810 die in de Samsung Galaxy S9 te vinden is. Met een octacore-processor, gemaakt met het 10nm FinFet-proces, is het een nieuwe chipset voor de middenklassers. De chipset bestaat uit vier Cortex A73-kernen op 2.3 GHz, vier Cortex A53-kernen op 1.6 Ghz en ARM Mali-G72 GPU. Met een multi-core score van 4897 bij Geekbench is duidelijk dat de prestaties iets beter zijn die van de Galaxy A7 (2018). Verder komt door de benchmark naar voren dat het toestel op Android 9.0 Pie draait, wat uiteraard geen verrassing is.

Op dit moment is er nog geen informatie bekend over de releasedatum van de Galaxy A50. De verwachting is dat dit model begin 2019 wordt geïntroduceerd. Samsung werkt op dit moment ook aan een nieuwe M-serie. Officieel heeft Samsung nog niets bevestigd over de komst van de nieuwe modellen maar de benchmarks laten zien dat ze volop getest worden.

a50