Het is nog maar januari. Je zou zeggen dat het nog te vroeg is om het over de 2019 iPhone te hebben, maar alweer is er een prototype van de nieuwe iPhone online verschenen. Eerder deze maand was het de geruchtmakende 2019 iPhone met de aparte camera-opstelling, deze keer is het wederom een ander design dan we gewend zijn. De nieuwe afbeeldingen zijn gemaakt op basis van fabriekstekeningen en gedeeld door Twitter-gebruiker OnLeaks in samenwerking met CompareRaja. Het zou gaan om een van de prototypen van de 2019 iPhones, hoewel niet duidelijk is wel model dit gaat worden.

Wederom een triple camera

De afbeeldingen laten een iPhone met een gewijzigd uiterlijk zien ten opzichte van de 2018-modellen. Bovendien zien we, in tegenstelling tot de andere versie, nu wel de voorkant te zien. Op het eerste gezicht lijkt de voorkant veel op de huidige modellen zoals de iPhone XS en iPhone XS Max. De inkeping aan de bovenkant van het scherm is iets kleiner en de randen wat dunner. Het verschil met de 2018-modellen is voornamelijk aan de achterzijde zichtbaar.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Afgaande op de afbeeldingen zien we ten eerste een triple-camera. De hoofdcamera is bij dit ontwerp niet in de linkerbovenhoek geplaatst, maar in het midden boven het Apple logo. In tegenstelling tot de huidige modellen wordt de camera in een horizontale opstelling geplaatst, niet verticaal. De camera bestaat uit drie sensoren en een cirkelflitser rond de middenste cameralens en een microfoon eronder. De volumeknop is aan de linkerkant te vinden, samen met een volumeschakelaar, terwijl de aan/uit-knop zich aan de rechterkant bevindt.

In ontwikkeling

De bron van de afbeeldingen beweert dat de afbeeldingen een iPhone laten zien die op dit moment getest wordt in de EVT-fase van het gehele ontwikkelingsproces. Mogelijk gaat het om de iPhone XI. EVT staat voor ‘engineering validation test’ wat één van de eerste fases is. In deze fase worden bovendien meerdere varianten getest om uiteindelijk tot een ontwerp te komen dat doorgaat naar de DVT-fase (ontwerpvalidatietest) en daarna PVT (productievalidatietest). Naast de twee Apple smartphones die nu in renders zijn getoond is er nog een derde model op komst met een dual-camera opstelling, mogelijk de opvolger van de iPhone XR. Het design van de 2019 iPhone ligt volgens de bron dus nog niet vast, maar nu krijgen we wel een beter beeld van waar Apple mee bezig is.