De laatste iPhone modellen zijn nog maar een paar maanden oud of het nieuws over de 2019 versies begint alweer op gang te komen. Terwijl we slechts een aantal dagen geleden al de eerste beelden van de 2019 iPhone zagen is het nu de Wall Street Journal die wat te vertellen heeft. Volgens bronnen krijgt de high-end iPhone 11 (of XI) een drievoudige camera en zal de opvolger van de iPhone XR een dubbele camera krijgen.

Triple- en dual-camera’s

Zoals gebruikelijk weten we aan het begin van het jaar nog vrij weinig over de verwachte iPhone modellen voor dit jaar. Met een verwachte presentatie in september is er nog genoeg ruimte om het definitieve design van de iPhone modellen te wijzigen, net als de interne onderdelen. Dat neemt niet weg dat Apple nu al aan de modellen werkt en dat er zoals altijd informatie over het productieproces gelekt kan worden. Het nieuws van vandaag is dat Apple de opvolger van de iPhone XS met een triple-camera gaat voorzien. Dit is niet verrassend, aangezien concurrenten dit nu al vaker op de markt brengen. Bovendien werd dit onlangs al getoond in de eerste beelden van de 2019 iPhone.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat we nog niet wisten is dat de opvolger van de iPhone XR in 2019 uitgerust wordt met een dual-camera. De huidige XR-versie beschikt nog over een enkele camera. De dual-camera is een upgrade die fotografieliefhebbers zullen waarderen, omdat met deze opstelling betere Bokeh effecten na te bootsen zijn. Bovendien wordt dit model wederom uitgerust met een LCD-scherm. Apple zou volgens de WSJ pas volgend jaar overstappen naar OLED-schermen voor alle toestellen. Vooralsnog is dit het enige dat we nu weten over de nieuwe iPhone modellen. Naarmate de tijd vordert, en we dichter bij de officiële introductie komen, zullen we meer te weten komen over de verwachte Apple smartphones.