De introductie van de iPhone XS, XS Max en iPhone XR vond niet lang geleden plaats. Met een presentatie in september en levering van de eerste exemplaren in oktober is het eigenlijk nog wat te vroeg om het over de opvolgers te hebben. Dat weerhoudt twitter-gebruiker Onleaks er niet van om ons alvast wat inzicht te geven in de 2019 modellen van de iPhone. De betrouwbare Onleaks heeft in samenwerking met Digit.in de eerste beelden van de nieuwe iPhone getoond, om de wereld te laten zien wat volgens hem een legitiem prototype van de iPhone XI is.

Triple-camera iPhone

De afbeeldingen laten de achterzijde van een iPhone zien met een opvallend kenmerk. Er is een triple-camera te zien, drie camera’s aan de achterkant van de iPhone. Het is niet zomaar een triple-camera, maar een driedubbele camera in een vreemde esthetische opstelling. Alle drie sensors zijn gehuisvest in een enorme vierkante bult. De symmetrie is ver te zoeken in deze opstelling aangezien de sensors niet lineair zijn uitgelijnd. Er zijn twee verticaal uitgelijnde camera’s, vergelijkbaar met de iPhone XS, met een derde sensor ernaast maar in het midden van de andere twee sensors. Boven de derde camera is een LED-flitser te vinden en een microfoon aan de onderkant.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het is moeilijk te geloven dat Apple dit design werkelijk overweegt maar het goede nieuws is dat deze afbeeldingen gebaseerd zijn op EVT-modellen. EVT staat voor ‘engineering validation test’ wat betekent dat het getoonde model zich slechts in de beginfase van het testen bevindt. De iPhone toestellen beginnen in de EVT fase om vervolgens door te gaan naar DVT (ontwerpvalidatietest) en daarna PVT (productievalidatietest). In de huidige fase worden verschillende modellen getest maar algemene kenmerken, zoals de toevoeging van de derde camera, zijn dan al wel bepaald. Hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien ligt dus niet vast.

Het idee van een derde camera voor de iPhone is niet nieuw. Al meerdere jaren wordt gesproken over een triple-camera voor de iPhone, maar dit is tot nu toe nooit geïmplementeerd. Huawei introduceerde de triple-camera in de P20 Pro, LG volgde niet lang daarna met de LG V40 en ook Samsung rustte de Galaxy A7 (2018) uit met een driedubbele camera. Nu al deze fabrikanten meer sensors toevoegen aan de hoofdcamera is het wachten totdat Apple dit eindelijk overneemt. Alleen de manier waarop dit toegepast wordt zoals getoond in de afbeeldingen is misschien niet waar iedereen op hoopt.