Samsung heeft zojuist tijdens het Unpacked evemement de Galaxy S10, S10e en S10+ geïntroduceerd. De opvolgers van de Galaxy S9 en S9+ zijn uitgerust met allerlei nieuwe features maar ook over zogenoemde “punch-hole’ frontcamera’s, meer werkgeheugen en meer opslagruimte. Het trio is vanaf vanavond al te bestellen als pre-order in Nederland. De toestellen worden vervolgens begin maart geleverd.

Drie Galaxy S10-uitvoeringen

De Galaxy S10 wordt uitgebracht in drie varianten. Naast de reguliere S10-versie zijn er ook een S10e en Plus-variant. In tegenstelling tot de modellen van vorig jaar is het ontwerp niet een klein beetje veranderd, maar aardig veel. De toestellen lijken dus niet zoveel op de voorgangers, grotendeels het resultaat van de frontcamera in het display. Hierdoor konden de randen nog dunner gemaakt worden en krijgt het design nog meer een full-screen uiterlijk.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Verschillen en overeenkomsten

Alle drie modellen zijn voorzien van een OLED-display met in-screen camera. De Galaxy S10+ heeft zelfs een dubbele in-screen camera. Het grote verschil tussen drie modellen is het formaat. Niet alleen het totale formaat maar ook dat van het scherm. Voor de Galaxy S10e is dit 5.8 inch, 6.1 inch voor de Galaxy S10 en 6.3 inch voor de Galaxy S10+. De laatste twee hebben een QHD+ resolutie, de Galaxy S10e heeft een FullHD+ resolutie. Alle drie modellen zijn voorzien van de Exynos 9820 chipset, de laatste versie van deze krachtige processor. Verder is de batterijcapaciteit van deze telefoons is 3100 mAh, 3400 mAh en 4100 mAh.

RAM en opslagruimte

Wat betreft de interne specificaties zijn er vooral verschillen in de configuraties. Dat wil zeggen, de opslagruimte en RAM combinaties. Het goedkoopste model van de drie, de Galaxy S10e, wordt verkocht met 6GB RAM + 128GB opslagruimte. Het normale model met de S10 naam wordt geleverd met de combinatie 6GB RAM + 128GB opslagruimte of met 8GB + 512GB. De Galaxy S10+ wordt niet alleen verkocht in 6GB + 128GB configuratie, maar ook in 8GB + 512GB en 12GB + 1024GB.

Camera’s

Als het op de camera’s aankomt dan is er geen tekort aan megapixels en sensors. De Galaxy S10e en S10 hebben een enkele frontcamera, de Galaxy S10 Plus een dubbele frontcamera. Voor alle drie varianten geldt dat de 12 megapixel hoofdcamera aan de achterzijde een variabel diafragma heeft. Dit zijn de cameraspecificaties van de drie modellen (achterzijde):

  • Galaxy S10e: 12MP + 16MP Ultra-Wide rear camera
  • Galaxy S10: 12MP + 16MP Ultra-Wide + 13MP telephoto lens
  • Galaxy S10 Plus: 12MP + 16MP Ultra-Wide + 13MP telephoto lens, dual-selfie

De nieuwe smartphones van Samsung worden per direct verkocht in Nederland. Zoals gebruikelijk gaan de pre-orders van de nieuwste Galaxy’s van start zodra de toestellen gepresenteerd zijn. Nu het drietal officieel is aangekondigd betekent dit dat de pre-orders ook al van start zijn gegaan. Dit zijn onze productpagina’s van de Galaxy S10-modellen waar je losse prijzen en met abonnement kunt vergelijken.

Galaxy S10 abonnementen Galaxy S10e abonnementen Galaxy S10 Plus abonnementen