Dit jaar verwachten we geen nieuwe smartphones meer van Samsung maar begin 2018 staan er veel nieuwe smartphones op de planning. Zo worden al vroeg na de start van het nieuwe jaar de Galaxy A5 (2018) en A7 (2018) verwacht maar ook zijn er berichten dat de Samsung Galaxy S9 eerder dan verwacht onthuld wordt. Al deze smartphones beschikken over nieuwe processors die Samsung op dit moment aan testen is. Eén van de nieuwe processors is de mid-range Exynos 7872 processor die nog niet officieel door Samsung onthuld zijn. De eerste geruchten over deze nieuwe processor kwamen al in mei dit jaar naar buiten waarna er niet meer over gesproken werd. Gisteren heeft deze processor de Bluetooth certificatie ontvangen van de Bluetooth SIG wat erop duidt dat het niet lang meer duurt voor de chipset in smartphones te vinden zal zijn.

Exynos 7872

De Exynos 7872 chipset is een processor die gebruikt gaat worden in middenklassers van het bedrijf. De chipset heeft de Bluetooth 4.2 certificatie ontvangen. De gegevens in de database zeggen verder niets over de nieuwe Samsung smartphones die met de chipset uitgerust gaan worden maar gedacht wordt dat deze specifieke chipset in China gebruikt gaat worden. De C-serie van Samsung ligt voor hand als de serie die deze chipset gaat gebruiken. Eerdere berichten vertellen ons dat het een hexa-core processor van Samsung is dat op het 14 nanometer proces gebouwd is. De SoC bestaat uit twee grote Cortex-A72 kernen en vier Cortex-A53 kernen. De grafische chip is van de oudere generatie, de Mali G71.

Exynos 7885

Eerder deze maand werd ook al de Exynos 7885 chipset ontdekt in de database van de Bluetooth organisatie. Deze chipset is eveneens nog niet officieel door Samsung gepresenteerd. Het gaat de rekenkracht voorzien van de Galaxy A5 en Galaxy A7 (2018). In tegenstelling tot de Exynos 7872 heeft de Exynos 7885 een certificatie ontvangen van Bluetooth 5.0. Deze versie voorziet is hogere transfersnelheden en een groter bereik dan eerdere versies.

Bron: Bluetooth SIG