Er is de laatste weken veel gesproken over de 2018 modellen van de A-serie van Samsung. De nieuwe modellen in de middenklasser lijn worden uitgerust met een Infinity Display zoals we dat al kennen van de Samsung Galaxy S8. In tegenstelling tot dit model krijgen de A-modellen echter geen EDGE randen. Het nieuwe type scherm en het aangepaste design zijn voor Samsung waarschijnlijk reden geweest om de benaming van deze modellen aan te passen. Lange tijd gingen we er vanuit dat de A3, A5 en A7 gepresenteerd zouden worden maar uit een recente Bluetooth certificatie blijkt dat Samsung de namen van de A-modellen veranderd heeft.

Naamswijziging

Niet lang geleden werd door de bekende tipgever @MMDJ op Twitter aangegeven dat Samsung de namen van de A-serie gewijzigd heeft. Er waren echter nog geen harde bewijzen voor deze wijziging, tot vandaag. Een Bluetooth certificatie van vandaag vertelt ons dat Samsung geen A5 en A7 (2018) gaat introduceren maar de Galaxy A8 (2018) en Galaxy A8+ (2018). Een smartphone met het modelnummer SM-A530F heeft vandaag de certificatie ontvangen maar in tegenstelling tot wat iedereen verwachtte gaat het niet om de Galaxy A5 maar om de Galaxy A8 (2018) zo blijkt uit de gegevens. De smartphone biedt overigens ondersteuning voor Bluetooth 5.0. Uit eerder gelekte gegevens blijkt dat het toestel uitgerust is met de Exynos 7885 chipset. Deze octa-core chipset is vervaardigd met het 14 nanometer proces wat moet leiden tot een betere efficiëntie en meer rekenkracht. Uit een benchmark werd duidelijk dat er 4GB werkgeheugen aanwezig zal zijn. Ter vergelijking, de 2017 versie heeft 3GB werkgeheugen.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

De A5 2017 van dit jaar werd in januari onthuld. Voor de opvolger, de Galaxy A8 (2018), is de verwachting dat dit nieuwe A model ook in januari onthuld gaat worden. We houden je op de hoogte wanneer de Galaxy A8 (2018) kopen mogelijk is in Nederland. Verwacht een release van eind januari of februari.

galaxy-a8

Bron: Bluetooth SIG