Samsung is bezig met het testen van prototypes met twee schermen. Het gaat hier vermoedelijk om de Samsung Galaxy X waar al vaker over gesproken is het afgelopen jaar. De smartphone met twee schermen is een opstap naar de smartphones die volledig op te vouwen zijn. Dit wordt gemeld door Koreaanse media. Het prototype dat nu getest wordt heeft twee 5 inch OLED scherm naast elkaar.

Prototypes

Samsung werkt aan de eerste prototypes van de smartphone waarbij er twee- tot drieduizend prototypes geproduceerd worden. Deze zullen allen in de eerste helft van dit jaar nog klaar zijn. Anders dan wat veel kenners verwachten komt de buigbare smartphone nog niet in het testproces voor maar alleen een prototype met twee schermen. De twee OLED schermen zijn aan elkaar verbonden met behulp van een scharnier, maar zijn niet te buigen of op te vouwen.

Multitasking

Met een uitklapbaar scherm zoals dat van het prototype denken we dat het vooral gericht is op de zakelijke gebruiker. Eén van de toepassingen waar je aan denkt is multitasking waarbij de twee schermen apart gebruikt worden. In de zakelijke markt werken op dit moment al veel gebruikers een computer met twee aparte schermen. De nieuwe Samsung smartphones worden waarschijnlijk niet voor consumenten beschikbaar gesteld. De prototypes worden gebruikt om de potentie te testen.

Bron: ET News