We zitten niet allemaal te wachten op de allernieuwste Samsung Galaxy S-smartphone, zoals de Galaxy S10 Plus of de verwachte Note 10. Vooral niet als je je smartphone meeneemt naar je werk op de bouw, tijdens survivaltochten of er bergen mee beklimt. In al deze gevallen is een 6.0-inch scherm met pop-up camera eerder een nadeel dan een voordeel. Maar zoals je misschien al weet, heeft Samsung ook voor deze groep mensen een smartphone te koop, genaamd de Samsung Galaxy Xcover. Zo’n twee jaar geleden lanceerde Samsung de robuuste Galaxy Xcover 4 en nu staat de opvolger klaar om z’n intrede te doen: Galaxy Xcover 4S.

Galaxy Xcover 4S

Hoewel eerder werd gedacht dat het nieuwe model Xcover 5 genoemd zou worden, blijkt uit de laatste informatie dat het de Galaxy Xcover 4S wordt. De beresterke Galaxy Xcover 4S wordt geleverd met een rubberen coating die niet alleen helpt bij de grip, maar ook bij de duurzaamheid. En dankzij de coating is het toestel ook aardig goed weerstand tegen schokken. Het toestel is bovendien water- en stofdicht met de IP68-rating en MIL-STD 810G-certificering. Kortom, dit toestel kan wel tegen een stootje.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

5-inch LCD-scherm

Al we kijken naar de specificaties dan valt te melden dat de Xcover 4S een 5-inch LCD-scherm heeft met een resolutie van 1280 x 720 pixels en een pixeldichtheid van 294 ppi. Onder het scherm bevinden zich de fysieke navigatieknoppen, zoals deze eerder in iedere mobiele telefoon te vinden waren. Boven het scherm bevindt zich de 5MP selfiecamera met f/2.2 diafragma. Aan de achterkant is er een 16MP hoofdcamera aanwezig met F/1.7 diafragma. De aan/uit-knop bevindt zich aan de rechterkant van de telefoon en aan de linkerkant is de Xcover-toets te vinden. Deze knop kun je naar wens instellen, bijvoorbeeld om een veelgebruikte app te openen.

Exynos 7885-chipset

Onder de motorkap is de Galaxy Xcover 4S uitgerust met de Exynos 7885-chipset die gekoppeld is aan 3GB RAM en een interne opslagchip van 32 GB. Dit is verder uit te breiden met een microSD-kaart. De Galaxy Xcover 4S weegt 172 gram en wordt geleverd met een verwijderbare batterij van 2.800 mAh, die wordt opgeladen via een USB-C-poort. De nieuwe Samsung telefoon gaat vanaf 12 juni in de verkoop met een prijskaartje van ongeveer € 250,- voor een los model.

xcover 4s