Zo’n twee jaar geleden lanceerde Samsung de robuuste Galaxy Xcover 4. En twee jaar daarvoor werd de Xcover 3 aangekondigd. Dit zou betekenen dat we dit jaar weer een nieuw Xcover-model mogen verwelkomen. De eerste tekenen van leven zijn ieder geval al gespot op het internet. In tegenstelling tot het gebruikelijke schema wordt het nieuwe model niet de Xcover 5 genoemd, maar Xcover 4S.

Samsung Galaxy Xcover 4S

De naam van de Samsung Galaxy Xcover 4S is ontdekt op de website van het Belgische Centralpoint. Met een adviesprijs van ongeveer 248 euro is het een telefoon in de budgetcategorie. En dankzij de vermelding van het modelnummer kunnen we de Galaxy Xcover 4S koppelen aan meer gegevens die bekend zijn over dit specifieke model. De Galaxy Xcover 4S draagt het het modelnummer SM-G398 en een smartphone met dit modelnummer is toevallig ook gespot bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC evenals in een benchmark bij Geekbench.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

2.800 mAh accu

De Samsung Galaxy Xcover 4S wordt volgens de bekende gegevens uitgerust met een 2.800 mAh accu. Dit blijkt uit de keuring bij de FCC. Met deze capaciteit heeft de Galaxy Xcover 4S-accu dezelfde hoeveelheid mAh als de batterij in de voorganger. Wat de accu betreft is er dus niets veranderd ten opzichte van de Galaxy Xcover 4. Een paar dagen later werd dezelfde SM-G398 op Geekbench gespot, een benchmarking website om de prestaties te meten. Volgens de benchmark wordt de Galaxy Xcover 4S aangedreven door de Exynos 7885 octa-core-processor in combinatie met de Mali-G71 GPU en 3GB RAM. In tegenstelling tot de accu is dit wel een aanzienlijke verbetering. Bovendien komt in de benchmarkgegevens naar voren dat het toestel op Android 9.0 Pie draait.

Op dit moment zijn dit de enige beschikbare details over de Samsung Galaxy Xcover 4S. Naar verwachting wordt de nieuwe versie in de Xcover-serie uitgerust met een robuuste behuizing die tegen een stootje bestand is. Mogelijk heeft ook dit model weer de MIL-STD 810G gecertificeerde behuizing en beschikt het over de IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid. De Samsung Galaxy Xcover 4S wordt op 4 juni 2019 verwacht.