De laatste tijd wordt er veel informatie gedeeld over de nieuwe Samsung smartphones. Twee van deze nieuwe telefoons zijn de Samsung Galaxy S9 en S9+. Vooruitlopend op de onthulling ondergaan de twee toestellen vele tests en dienen de smartphones gecertificeerd te worden door verschillende instanties. Uit één van deze certificaties bij het Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT) komt naar voren dat er Samsung Galaxy S9 en S9+ modellen zullen zijn die ondersteuning bieden voor dual-sim functionaliteit.

Samsung Galaxy S9 en S9+

In een database met certificaties komen drie varianten van de Samsung Galaxy S9 en S9+ voor. Deze toestellen dragen de modelnummers SM-G9600, SM-G9608 en SM-G9650. De SM-G9600 is de Chinese variant van de Galaxy S9, de SM-G9608 is de Taiwanese variant en de SM-G9650 de Chinese versie van de grotere S9+. Deze drie modellen zijn in de database te vinden met de notitie /DS wat erop duidt dat het om dual-sim toestellen gaat. Bij deze is het bevestigd dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ ook in dual-sim versie te koop zullen zijn.

Dual-sim

Een dual-sim telefoon is met name interessant voor gebruikers die privé en zakelijk met deze telefoon bellen of geregeld van het ene naar het andere land reizen en twee simkaarten gebruiken. Met de dual-sim ondersteuning voor de Samsung Galaxy S9 kunnen gebruikers zelfs kiezen om één of twee simkaarten in het toestel te plaatsen. Normaal gesproken kunnen gebruikers één simkaart in het toestel plaatsen en het tweede slot gebruiken voor de microSD kaart. Als men dan beide simkaartsloten wil gebruiken dan wordt het slot voor de microSD kaart gebruikt.

Het is op dit moment niet bekend of Samsung zowel een single-sim als een dual-sim versie zal aanbieden of dat de fabrikant er voor kiest om alleen een dual-sim uitvoering te introduceren. De twee smartphones van Samsung worden niet in januari verwacht zoals eerder gesteld werd maar in februari tijdens het Mobile World Congress. Er wordt veel gesproken over de nieuwe functies van de twee toestellen. De verbeteringen zijn dit jaar vooral intern te vinden. Zo is het mogelijk dat Samsung de camera gaat uitbreiden met een antireflectielaag en mogelijk zelfs een geavanceerde versie van predictive text gaat introduceren.


SM-G9650

Bron: MIIT