De Samsung Galaxy S10 modellen hebben de eerste certificatie ontvangen bij het Chinese CMIIT. Terwijl iedereen uitkijkt naar de eerste Samsung smartphone met vier camera’s achterop is de Galaxy S10 al in een vergevorderd stadium, zo blijkt uit de keuring. Met de modelnummers SM-G9700, SM-G9730 en SM-G9750 wordt bovendien bevestigd dat er drie modellen op komst zijn. Volgens eerdere berichten zou één van deze versies uitgebracht worden in twee varianten, waarvan één met 5G ondersteuning.

Keuring: drie modellen

De drie smartphones zijn op 25 september bij het CMIIT gekeurd, een Chinese instantie waar smartphones en andere elektronische apparaten getest worden. De keuring is vandaag gepubliceerd in de database van de keuringsinstantie. Onder naam van Huizhou Samsung Electronics zijn nu drie modellen gekeurd, naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de verwachte Galaxy S10 modellen. De modelnummers SM-G9700, SM-G9730 en SM-G9750 zijn het logische vervolg op de modelnummers van de Galaxy S9 modellen met SM-G9600 en SM-G9650. Dit zijn de drie Galaxy S10 modellen die verwacht worden:

Uitgelicht: aanbieding van de dag
  • beyond0lte: 5.8 inch display en enkele camera
  • beyond1lte: 5.8 inch display en dual-camera
  • beyond2lte: 6.44 inch display en triple camera’s
  • beyond25G: 6.44 inch display, triple camera en 5G ondersteuning

Hoewel de certificatie op zichzelf niet veel zegt geeft het wel aan dat de nieuwe Galaxy smartphones op dit moment volop getest en gekeurd worden. Helaas worden er geen specificaties gemeld in de database van de Chinese keuringsinstantie.

De Galaxy S10 wordt mogelijk voorzien van een speciale processor voor kunstmatige intelligentie (AI). De Samsung Galaxy S10 zal bovendien niet weer zo sterk op zijn voorganger lijken. Het volgende vlaggenschip van het bedrijf zou een aantal “zeer significante” veranderingen in het design krijgen. Deze uitspraak werd gedaan in een interview met Chinese media. De smartphones komen al meerdere maanden voorbij in het nieuws en nu de eerste certificatie achter de rug is zal dit alleen maar toenemen.

CMIIT

Bron: CMIIT