Voordat de Samsung Galaxy S10 modellen later deze maand gepresenteerd gaan worden ondergaat het trio allerlei test om gekeurd te worden door instanties wereldwijd. Een van de bekendste instanties is de FCC, waar de drie modellen afgelopen weken zijn getest. Zoals gebruikelijk worden de resultaten van deze tests op de website van de Amerikaanse instantie gepubliceerd. Hoewel de documenten normaal gesproken weinig informatie leveren, omdat het grootste deel geheim wordt gehouden tot na de introductie, is er deze keer wat interessants gevonden in de documentatie. Het drietal beschikt namelijk niet alleen over draadloos opladen maar ook over reverse draadloos opladen, zo werd ontdekt door XDA-Developers.

9W reverse draadloos opladen

De afgelopen weken zijn drie Samsung smartphones door de FCC gekeurd met de modelnummers SM-G970, SM-G973 en SM-G975. Dit zijn de modelnummers van de Galaxy S10-modellen; de normale Galaxy S10, de Galaxy S10e en de Galaxy S10 Plus. In de documenten van de FCC wordt zoals gewoonlijk bericht over de connectiviteit maar ook is er een stukje informatie te vinden over de overdracht van energie. In het document met de titel ‘Wireless Power Transfer’ wordt bevestigd dat het trio voorzien wordt van reverse draadloos opladen. Volgens deze informatie zou dit mogelijk zijn met 9W vermogen, wat hetzelfde is al gewoon draadloos opladen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat dit betekent is dat elk van de drie Galaxy S10-modellen andere apparaten kan opladen. Zo zou je bijvoorbeeld accessoires van iemand anders kunnen opladen of zelfs een smartphone. Een vergelijkbare functie is al te vinden in de Huawei Mate 20 Pro. Waar reverse draadloos opladen in eerste instantie als gerucht werd bestempeld lijkt het dan toch waarheid te worden. Ongetwijfeld zal Samsung het niet nalaten om dit verkoopargument tijdens het Unpacked Evenement grondig uit te lichten. De Samsung Galaxy S10 modellen worden op 20 februari gepresenteerd, mogelijk tegelijk met de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf.