De presentatie van drie nieuwe Samsung Galaxy S10-modellen laat niet meer lang op zich wachten. Het zijn nog slechts vijf dagen voor het trio officieel gelanceerd wordt. Voorafgaand aan de introductie zijn er bijna geen geheimen meer en weten we zo ongeveer alle belangrijke details over de toestellen. Een high-end variant de Samsung Galaxy S10+ is vandaag en gisteren bij twee benchmarking websites opgedoken. Deze benchmarks bevestigen de eerste Samsung smartphone met 12GB RAM en 1TB opslagruimte.

Meer RAM, meer opslagruimte

De Samsung Galaxy S10+ met het modelnummer SM-G975F is gisteren getest bij benchmarking website Geekbench. Eerder was dit model al voorbij gekomen maar niet de variant die gisteren is getest. De variant van gisteren is namelijk uitgerust met maar liefst 12GB RAM. Terwijl de Samsung Galaxy S10 en S10e maximaal over 8GB RAM beschikken is een variant van de Samsung Galaxy S10+ voorzien van veel meer werkgeheugen. In combinatie met de Exynos 9820 of Snapdragon 855 chipset, afhankelijk van de regio, is er niemand die zal klagen over de prestaties. Zoals het ernaar uitziet wordt dit de krachtigste Samsung smartphone tot nu toe. Dat het om een high-end variant gaat wordt bevestigd door een benchmark bij Antutu, ook een benchmark website voor smartphones. In deze test komt naar voren dat dit model daadwerkelijk over 1 Terabyte interne opslagruimte beschikt, een ongekende hoeveelheid opslagcapaciteit.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De premium versie van de Samsung Galaxy S10+ krijgt vermoedelijk een bijbehorend prijskaartje, hoewel er op dit moment nog niets bekend is over de prijzen van dit model. Ongetwijfeld wordt dit het duurste model in de line-up van de S10-modellen. In tegenstelling tot de andere modellen wordt dit model geleverd in andere kleuren en afwerking. Zo is er een Luxurious Ceramic Black versie en een een Luxurious Ceramic White versie van dit model beschikbaar. De Samsung Galaxy S10+ met 12GB RAM en 1TB opslagruimte wordt op 20 februari verwacht. Of de premium variant van de Galaxy S10+ ook in Nederland verkocht gaat worden is nog niet bekend.