Deze zomer komt Samsung weer met een nieuw Note-model, vermoedelijk genaamd de Galaxy Note 10. En hoewel er nog niet veel designelementen “bevestigd” zijn, hebben betrouwbare tipgevers en leakers al een idee gegeven van hoe de smartphone eruit kan zien. Op basis van deze geruchten hebben ze bij PhoneArena een aantal renders gemaakt, die tonen hoe de Galaxy Note 10 eruit kan zien met een centrale ‘punch-hole’-frontcamera en verticale opstelling van de quad-camera.

Samsung Galaxy Note 10

Met de codenaam ‘Da Vinci’ werkt Samsung aan een nieuwe versie van de Note-smartphone, die naar verwacht ook dit jaar weer uitgerust wordt met de kenmerkende S-Pen. Het high-end model neemt zoals gebruikelijk enkele eigenschappen van de Galaxy S-voorganger over, in dit geval de Samsung Galaxy S10. En dit model is voorzien van een ‘punch-hole’-frontcamera in de linkerbovenhoek van het scherm. De Galaxy Note 10 zou echter een symmetrisch uiterlijk krijgen, wat erop duidt dat deze in-screen camera niet in een hoek wordt geplaatst, maar in het midden. Hoe dat eruit ziet kun je zien op de volgende afbeelding.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

samsung galaxy note 10 display hole-punch

Quad-camera

Dit jaar introduceert Samsung niet één Note-model, maar twee modellen. En van deze twee Samsung Galaxy Note 10-modellen zijn ook nog eens twee varianten; twee die geschikt zijn voor de gebruikelijke netwerken, en twee varianten die ondersteuning bieden voor 5G. Al deze modellen zouden volgens geruchten een verticale quad-camera krijgen, in tegenstelling tot de horizontale opstelling in de Galaxy Note 9. Hiermee zou er meer ruimte beschikbaar zijn voor de accu, die in het ene model 4.300 mAh is en in het andere model 4.500 mAh. Met de horizontale opstelling zou het ontwerp veel weghebben van de Samsung Galaxy A9 (2018), met vier sensors onder elkaar. Deze afbeelding toont hoe dat eruit ziet.

galaxy note 10 vertical camera

Release

De Samsung Galaxy Note 10 zou naast de genoemde wijzigingen niet veel anders zijn dan de Galaxy S10-modellen. Het geldt meer als een verdere verbetering van de bestaande formule. De nieuwe Galaxy Note 10 heeft daarmee een herkenbaar design dat uitgebreid is met de laatste technieken. En dat klinkt vrij logisch. De Samsung Galaxy Note 10 wordt in augustus of september verwacht.