De Samsung Galaxy Folder 2 is vorig jaar door Samsung aangekondigd maar werd vervolgens niet wereldwijd op de markt gebracht. De smartphone is een klassieke klaptelefoon dat op Android 6.0 draait en doet denken aan de telefoons die we “vroeger” gebruikten. De laatste tijd komen er berichten binnen dat de smartphone globaal geïntroduceerd gaat worden, misschien ook in Nederland. Zo heeft de smartphone onlangs een Bluetooth certificatie gekregen en ook al een Wi-Fi certificaat van de WiFi Alliance. Vandaag kwamen we de smartphone tegen op benchmarking website Geekbench waardoor het duidelijk is dat iets gaande is omtrent het toestel. Of het ook naar Nederland is nog maar de vraag.

Samsung Galaxy Folder 2

Het toestel heeft een 3,8 inch WVGA-scherm met een resolutie van 480×800 pixels. Onder de motorkap is een Qualcomm Snapdragon 425 te vinden met 1,4 GHZ en 2 GB RAM. Intern is er 16 GB uitbreidbare opslagcapaciteit aanwezig en een 1.950 mAh accu. Aan de voorkant is er een 8 megapixel camera met LED-flitser en aan de voorkant een 5 Megapixel frontcamera. Het besturingssysteem is Android 6.0.1 Marshmallow wat inmiddels een verouderde versie is.

Met deze specificaties valt de klaptelefoon in het budgetsegment. Samsung heeft onlangs de Samsung Galaxy S8 gepresenteerd wat het andere uiteinde van het assortiment is. Het is duidelijk dat Samsung in elke categorie de leiding wil nemen. Niet alleen in de high-end categorie maar ook in de low-end klasse.


Bron: Geekbench