De Samsung Galaxy C7 2017 is waarschijnlijk de eerste Samsung smartphone met dual-camera die gepresenteerd gaat worden. Jammer genoeg lijkt het erop dat we de smartphone is Nederland niet in de schappen tegen zullen komen. De nieuwe smartphone van Samsung wordt vermoedelijk alleen in China uitgebracht. Eerder werd de smartphone met modelnummer CM-7100 gespot bij de Chinese keuringsinstantie en nu is de supportpagina door Samsung online gezet, maar alleen op de Chinese website. Het lijkt er daardoor op dat de smartphone met dubbele camera alleen bestemd is voor de Chinese markt.

SM-C7100

Afgelopen maand werd een nieuw toestel met het modelnummer SM-C7100 gecertificeerd door de Chinese keuringsinstantie TENAA. Het gaat waarschijnlijk om de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde Samsung Galaxy C7 welke het modelnummer CM-7100 draagt. Eerder kreeg de SM-C7100 al een certificaat van de Bluetooth SIG.

Specificaties

De specificaties van de Samsung Galaxy C7 (2017) beginnen bij een 5,5 inch AMOLED display met 1080p resolutie waar een  2,39 GHz octa-core processor onder verstopt zit. Er komen twee versies beschikbaar; één met 3GB RAM en een versie met 4GB RAM. De telefoon heeft een 2800 mAh batterij, biedt ondersteuning voor 256GB microSD geheugenkaarten en het draait op Android 7.1.1 Nougat. De afmetingen van de smartphone zijn 152.4 × 74.7 × 7.9 (mm) bij een gewicht van 178 gram. Foto’s en video’s kun je schieten met de 13 megapixel hoofdcamera en 5 megapixel frontcamera.

De verwachting is dat de Samsung Galaxy C7 (2017) snel gepresenteerd wordt nu de support pagina van de smartphone live staat. Normaal gesproken wordt een smartphone niet lang na de keuring bij de TENAA gepresenteerd. Dit is al een maand geleden waardoor het wel een keer tijd wordt dat de officiële bekendmaking gedaan wordt.

Bron: TENAA
Bron 2: Samsung