Samsung heeft zojuist de Galaxy A80 gepresenteerd; een smartphone met een roterende camera en New Infinity Display. Het is de eerste smartphone van Samsung met dit beeldscherm; geen notch, gat of inkeping. Met dit full-screen ontwerp was een andere camera-oplossing vereist en dat heeft Samsung gevonden in de roterende camera. Dankzij deze innovatieve camera gebruik je dezelfde camera’s als frontcamera. Dit zijn de specificaties van de Galaxy A80:

Specificaties

De voorzijde van de Galaxy A80 wordt gedomineerd door een groot display met een formaat van 6,7 inch. Het display heeft een FullHD+ resolutie van 1080 x 2400 pixels bij een beeldverhouding van 20:9. Door het ontbreken van de notch krijg je bij de Galaxy A80 de volledige ervaring van het scherm, omdat niets het beeld onderbreekt. Onder het scherm is de vingerafdrukscanner te vinden en de andere onderdelen zoals de octa-core processor, 8GB RAM en 128GB interne opslagruimte. In tegenstelling tot veel andere smartphones van Samsung is de opslagruimte niet uit te breiden met een microSD-kaart.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Voor de energievoorziening wordt er gebruik gemaakt van een 3700 mAh batterij. Een batterij met een hoge capaciteit is ook zeker nodig voor een smartphone van dit formaat. Daar stelt Samsung niet in teleur hoewel het minder is dan in de Galaxy A70, de andere smartphone die vandaag is aangekondigd. Er is bovendien ondersteuning voor snel opladen via de USB Type-C poort en wel met 25W Super Fast Charging. Vanuit de doos draait de Galaxy A80 op Android 9.0 Pie en biedt het ondersteuning voor Dolby Atmos.

Roterende camera

Hét verkoopargument van de Galaxy A80 is de roterende camera. Dit is werkelijk een one-of-a-kind camera oplossing voor het frontcamera “probleem”. Er is dankzij de roterende camera geen frontcamera nodig. Daarvoor gebruik je gewoon dezelfde triple-camera als die op de achterzijde. En deze heeft zoals gebruikelijk meer mogelijkheden. De hoofdcamera heeft een 48 megapixel sensor met f/2.0 diafragma. Er is hiernaast een ultra wijdehoek lens met 8 megapixels en f/2.2 diafragma (123°). Als derde sensor is er een 3D dieptelens voor het inschatten van afstanden. Al met al een bijzondere camera in deze smartphone van 649 euro. De Samsung Galaxy A80 is vanaf midden mei te koop in Nederland.

Prijzen en verkrijgbaarheid Nederland

ModelPrijsVerkrijgbaarheid
Galaxy A80€ 649,-Midden mei
Galaxy A70€ 399,-Eind april
Galaxy A50€ 349,-Verkrijgbaar
Galaxy A40€ 249,-Verkrijgbaar
Galaxy A20e€ 179,-Eind april
Galaxy A10€ 150,-Mei