Het is de smartphone met die unieke roterende camera: de Galaxy A80. Met het New Infinity Display is het de eerste smartphone van Samsung met dit type beeldscherm; geen notch, gat of inkeping. Het toestel was al aangekondigd in april, maar het duurde even voordat het toestel daadwerkelijk geleverd kon worden. Nu heeft Samsung bevestigd dat de Galaxy A80 eindelijk in Nederland te koop zal zijn. De nieuwe smartphone is vanaf begin juli in Nederland leverbaar, voor een adviesprijs van 649 euro. En om nog preciezer te zijn: onze bronnen melden dat de smartphone vanaf woensdag 3 juli leverbaar is.

Roterende camera

Hét verkoopargument van de Galaxy A80 is de roterende camera. Dit is werkelijk een one-of-a-kind camera-oplossing voor het frontcamera “probleem”. Dankzij de roterende camera is er geen frontcamera nodig. Daarvoor gebruik je gewoon dezelfde triple-camera als die op de achterzijde. En deze heeft zoals gebruikelijk meer mogelijkheden. De hoofdcamera heeft een 48 megapixel sensor met f/2.0 diafragma. Er is hiernaast een ultra wijdehoek lens met 8 megapixels en f/2.2 diafragma (123°). Als derde sensor is er een 3D dieptelens voor het inschatten van afstanden. Al met al is het een bijzondere camera.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

6.7-inch display

De voorzijde van de Galaxy A80 wordt gedomineerd door een groot display met een formaat van 6.7-inch. Dit scherm heeft een FullHD+ resolutie van 1080 x 2400 pixels bij een beeldverhouding van 20:9. Door het ontbreken van de notch krijg je bij de Galaxy A80 de volledige ervaring van het scherm, omdat niets het beeld onderbreekt. Onder het scherm is de vingerafdrukscanner te vinden en de andere onderdelen zoals de octa-core processor, 8GB RAM en 128GB interne opslagruimte. In tegenstelling tot veel andere smartphones van Samsung is de opslagruimte niet uit te breiden met een microSD-kaart.

Voor de energievoorziening wordt er gebruik gemaakt van een 3700 mAh batterij. Een batterij met een hoge capaciteit is ook zeker nodig voor een smartphone van dit formaat. Daar stelt Samsung niet in teleur hoewel het minder is dan in de Galaxy A70. Er is bovendien ondersteuning voor snel opladen via de USB Type-C poort en wel met 25W Super Fast Charging. Vanuit de doos draait de Galaxy A80 op Android 9.0 Pie en biedt het ondersteuning voor Dolby Atmos.