Onlangs dook uit het niets een nieuw model van Samsung op met het modelnummer SM-G8750. De smartphone verscheen in de database van Geekbench waarna al snel de koppeling werd gelegd met de Samsung Galaxy S9 Mini. Door een Bluetooth certificatie van vandaag blijkt dat het niet om een kleiner model van de Galaxy S9 gaat maar om de Dream-Lite. Het gaat een China-only versie zoals vermeld wordt met de “CN CHINA” aanvulling op de naam.

Specificaties

Door de eerdere benchmark zijn al wat specificaties bekend van de Dream-Lite. In de benchmark scoorde de Dream-Lite 5955 punten in de multi-core en 1619 in de single-core. Met deze scores liggen de prestaties tussen dat van de Samsung Galaxy S9 en de A8 2018 in. De Galaxy S9 met de Snapdragon 845 scoort circa 8300 in de multi-core terwijl de Galaxy A8+ (2018) een score behaalt van ongeveer 4200. De Dream-Lite is voorzien van de Snapdragon 660 chipset en 4GB werkgeheugen. Uit de certificatie van vandaag komt naar voren dat het ondersteuning biedt voor Bluetooth 5.0.

dream-lite

Tweede model

Op de website van het Chinese TENAA is niet lang geleden een tweede smartphone in deze klasse gekeurd. Deze smartphone draagt het modelnummer “SM-G8850” en beschikt over een 5,8 inch scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Onder de motorkap is een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,8 GHz aanwezig, waarschijnlijk de Exynos 9810. De chipset van dit model wordt bijgestaan door 4GB of 6GB RAM, afhankelijk van de versie.

Opvallend aan de naam van het onaangekondigde model is dat Dream de codenaam was voor de Samsung Galaxy S8. Mogelijk dat het op de één of andere manier toch iets met elkaar te maken heeft. Op dit moment is er verder nog niets bekend over een introductie van de toestellen. Het lijkt er sterk op dat deze modellen niet naar Nederland komen maar alleen in China uitgebracht worden.

Bron: Bluetooth