Als we kijken naar de populairste modellen van de afgelopen jaren dan is het nog altijd een felle strijd tussen Samsung en Apple. De iPhone X krijgt naar verwachting over twee maanden al een opvolger terwijl de Galaxy S9 opvolger nog een half jaar van ons verwijderd is. Dat neemt niet weg dat de opvolger van de Galaxy S9, vermoedelijk de Galaxy S10, nu al besproken wordt. Dankzij de gebruikelijke tipgevers is er al wat meer bekend geworden over het vlaggenschip van 2019. De Galaxy S10 zal namelijk uitgerust worden met de Exynos 9820 en foto’s schieten zal mogelijk zijn met maar liefst vijf camera’s.

Exynos 9820

In een bericht op Twitter heeft gebruiker Ice Universe de specificaties gedeeld van de Exynos 9820 chipset, met daarbij de vermelding dat deze chipset in de Galaxy S10 gebruikt gaat worden. De chipset lijkt in totaal acht cores te gebruiken als onderdeel van de 2 + 2 + 4 DynamIQ architectuur. Dit is een lay-out van de chipset bestaande uit twee Exynos M4 kernen en twee Cortex-A75 of A76 mediumkernen en vier Cortex-A55 little kernen. Onderdeel van de chipset is de Mali-G76 grafische chip en van de Exynos M4 kernen wordt gezegd dat deze kloksnelheden van meer dan 3,3 GHz kunnen halen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Volgens een ander bericht afkomstig van het Zuid-Koreaanse The Bell krijgt de Galaxy S10 Plus een camera-opstelling met drie camera’s aan de achterzijde, vergelijkbaar met de Huawei P20 Pro. De eerste twee camera’s op de achterkant van de S10+ worden hetzelfde geplaatst als die op de Samsung Galaxy S9+, met daarbij nog een derde ultragroothoekmodule. De twee camera’s die overblijven worden uiteraard aan de voorkant geplaatst als dual-frontcamera. Wat de specificaties van de cameramodules zijn is nog niet bekend. Volgens de laatste berichten zullen er drie modellen van de Galaxy S10 beschikbaar komen.

Via: XDA
Bronnen: Ice UniverseTheBell