De datum van de officiële presentatie Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro is bekend. Huawei zelf heeft op Twitter het nieuws bekendgemaakt. De twee nieuwe Mate modellen worden op 16 oktober in Londen onthuld, precies een jaar na de onthulling van de Mate 10-serie. In de teaser die het Chinese bedrijf heeft gepubliceerd wordt de nadruk gelegd op kunstmatige intelligentie, met de vermelding van “a higher intelligence is coming.” Met een onthulling op 16 oktober wordt verwacht dat de smartphones niet lang daarna te bestellen zullen zijn in Nederland. De officiële releasedatum vindt vervolgens niet veel later plaats, mogelijk al tegen het einde van oktober.

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

De afgelopen maanden is er veel gesproken over de nieuwe Mate modellen. Onlangs werd bekend dat de Mate 20 een FHD+ display heeft terwijl de Mate 20 Pro een QHD+ scherm heeft. Over de grootte van de displays wordt nog hevig gediscussieerd. Eerder werd gesproken over een 6.9 inch display voor de Mate 20 Pro maar inmiddels gaat iedereen uit van een 6.25 inch scherm. De Mate 20 modellen die verwacht worden krijgen naar verwachting een in-display vingerafdrukscanner. De eerder geïntroduceerde Mate 20 Lite heeft dit niet. Bovendien wordt de triple camera weer verwacht in de nieuwe Mate 20 modellen die gepresenteerd gaan worden. Het zou gaan om een aangepast versie van de Huawei P20 Pro camera.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Kirin 980

Onderdeel van de nieuwe Mate modellen is de Kirin 980-chipset. Het is de chipset die eerder tijdens IFA 2018 is gepresenteerd als ’s werelds eerste 7nm chipset. Het zal de chipset zijn die niet alleen de nieuwe Mate modellen zal aandrijven maar ook veel high-end Huawei en Honor smartphones voor het komende jaar. De Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro werden aangedreven door de Kirin 970 chipset. De 10nm chipset in deze modellen bevat een speciale NPU-chip voor het verwerken van kunstmatige intelligentie taken.

De Mate 20 modellen krijgen de beschikking over de opvolger van deze chipset die naar verluidt uitgerust is met twee NPU chips voor een nog hogere snelheid van verwerking. Vergeleken met de voorganger is de Kirin 980 processor 48 procent sneller en 178 procent zuiniger.