Huawei heeft in 2018 al een lange reeks smartphones geïntroduceerd maar het bedrijf is nog niet klaar. De smartphoneproducent uit China bereidt een smartphone voor met een gigantisch OLED-display van maar liefst 6.9 inch groot, zo meldt het Koreaanse TheBell. De nummer drie van de wereldwijde smartphonemarkt koopt de panelen bij Samsung Display, wat onderdeel is van het Samsung conglomeraat. Volgens de displayindustrie worden op dit moment Samsung panelen met dit formaat door Huawei getest. Hoewel niet met zekerheid te zeggen valt voor welke model dit gebruikt wordt ligt het voor de hand dat panelen voor de Mate 20 bedoeld zijn.

Huawei Mate 20

Volgens insiders die bekend zijn met de plannen worden de panelen op smartphones toegepast die gepland staan voor het vierde kwartaal van dit jaar. Dit is het gebruikelijke kwartaal waarin de Mate smartphone onthuld wordt. De Mate is de grootste smartphone van het bedrijf dat ieder jaar rond oktober/november wordt gepresenteerd. Mochten de tests goed verlopen dan worden de panelen vanaf het einde van de het derde kwartaal geleverd. Huawei bracht de Mate 10, Mate 10 Lite en Mate 10 Pro vorig jaar op 16 oktober uit. De schermgrootte van deze toestellen bleef steken op maximaal 6.0 inch. De bestelde paneelafmetingen waren deze keer 0.8 tot 1.1 inch groter dan bij de vorige modellen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De grotere panelen zouden voornamelijk gericht zijn op de Chinese markt waar consumenten de voorkeur geven aan een relatief groot display. De Chinese karakters nemen meer ruimte in beslag waardoor er minder geschreven kan worden op een regulier scherm. De concurrentie kiest er bovendien ook voor om grotere displays te introduceren. De Samsung Galaxy Note 9 wordt verwacht met een 6.4 inch scherm wat deze zomer de displaygrens al aanzienlijk verhoogd voor een smartphone. In september volgt Apple mogelijk met de iPhone X Plus met een 6.5 inch scherm.

Van smartphone naar tablet

Waar de phablet categorie ooit bij 5.5 inch begon tot maximaal 6 inch lijkt het erop dat Huawei de bovengrens weer een stukje hoger legt met de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Met een displayformaat van 6.9 inch komt de grootte van de Huawei smartphone in de buurt van een tablet. Het formaat van het display komt met 6.9 inch overeen met dat van een mini-tablet. Het blijft echter de vraag of Huawei deze panelen misschien niet voor de Mate 20 koopt maar voor een nieuwe tablet. Het verschil met de voorgaande Mate modellen is immers bijzonder groot.

Bron: GsmArena