Nu de Mate 20 Lite al onthuld is kijkt iedereen uit naar de overige twee Mate modellen van Huawei. Het Chinese bedrijf is namelijk van plan om naast de al bekende Mate 20 Lite nog twee modellen toe te voegen aan de Mate-serie van 2018. Met nog ruim een maand te gaan is er al veel bekend over de twee smartphones, genaamd Mate 20 en Mate Pro. Nadat we eerder al de bevestiging kregen van de Mate 20 namen lijkt nu ook de resolutie van de schermen bevestigd. Uit documenten op de website van Huawei blijkt namelijk dat de Mate 20 een FHD+ scherm heeft terwijl het display van de Mate 20 Pro uitgerust wordt met een hogere resolutie van QHD+.

QHD+ resolutie

In een tweetal Uaprof documenten die Huawei alvast online heeft geplaatst worden voor beide modellen de resolutie getoond. Het eerste document is bedoeld voor de Mate 20, met het modelnummer HMA-L29. Dit model heeft de voor Huawei vrij gebruikelijke resolutie van 1080 x 2244 pixels. Dit komt neer op een aspect ratio van 18.7:9, vergelijkbaar met de P20 en P20 Pro.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

In het tweede document worden de displayspecs getoond van de Mate 20 Pro, met het modelnummer LYA-L29. Het Pro model heeft in tegenstelling tot alle voorgaande Mate modellen een hogere resolutie van 1440 x 3120 pixels, zo blijkt uit het document. Deze QHD+ resolutie staat gelijk aan dat van de LG G7 ThinQ die eerder dit jaar op de markt is gekomen.

uaprof huawei

6.9 + 6.3 inch schermen

De hogere resolutie komt niet geheel als een verrassing. Als we de geruchten mogen geloven dan wordt de Mate 20 Pro namelijk uitgerust met een gigantisch 6.9 inch display. Hoewel dit nog niet bevestigd is vraagt een dergelijke schermgrootte om een hogere resolutie. De QHD+ resolutie bij een 6.9 inch scherm staat gelijk aan een pixeldichtheid van 498 ppi. De Huawei Mate 20 wordt volgens gelekte firmware uitgerust met een 6.3 inch display.

Hoewel de Uaprof documenten een veelbelovende en hogere resolutie laten zien voor de Mate 20 Pro is het eerder voorgekomen dat de informatie in deze documenten niet correct was. De laatste documenten die het bedrijf online heeft geplaatst toonden echter wel de juiste informatie over de resolutie.

Onthulling op 16 oktober

De nieuwe Mate’s worden op 16 oktober door Huawei gepresenteerd, precies aan jaar na de introductie van de 2017 Mate 10 modellen. De twee verwachte smartphones worden voorzien van de nieuwe Kirin 980 chipset. Deze octa-core SoC voor smartphones zou volgens maker HiSilicon de Snapdragon 845 op alle fronten voorbij moeten gaan. Verder worden de smartphones in ieder geval verwacht met een 6GB RAM en 128 opslagvariant. Beide smartphones zouden bovendien voorzien worden van de triple-camera opstelling aan de achterzijde en standaard geleverd worden met Android 9.0 Pie.

Bron: 1 2