De Lenovo Z5 is al weken het onderwerp van gesprek nadat het Chinese bedrijf zelf meerdere teasers op Weibo hebben gepubliceerd. Eerst was het maar een hoek, toen was het een schets, toen was het een andere hoek en nu hebben we een officiële presentatiedatum van het toestel. De recordbrekende smartphone met 95% screen-to-body ratio wordt op 5 juni gepresenteerd, zo meldt Chang Cheng, Lenovo VP en voormalig CEO van ZUK. Het evenement vindt plaats om 14:00 in de Chinese hoofdstad Beijing.

Geen “kin”

Cheng heeft eerder al meerdere specificaties en kenmerken over de smartphone gelekt. Zo zou het toestel de 95% barriere van de screen-to-body ratio doorbreken om zo een volledig en écht full-screen smartphone op de markt te brengen. Uit de screenshots die gedeeld zijn blijkt verder dat de smartphone niet voorzien zal zijn van een notch en ook niet van een “kin”, de onderste rand die nog altijd aanwezig is bij veel Android telefoons. De iPhone X van Apple is op dit moment de enige smartphone zonder deze onderste rand.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Indrukwekkende batterij

De Lenovo Z5 zou komen met vier nieuwe technologieën die effectief zouden moeten leiden tot het verwijderen van de randen van alle kanten, inclusief de ruimte die meestal wordt ingenomen door de camera, de speakers en de vingerafdrukscanner. Bovendien zal de Lenovo Z5 voorzien zijn van een indrukwekkende batterij met een hele lange batterijduur. De smartphone zou zelfs een standby-tijd hebben van 45 dagen.

Hoewel de exacte specificaties nog niet zijn bevestigd zal dit een toestel zijn waar iedereen naar uitkijkt. Het futuristische ontwerp wordt door velen gezien als de volgende stap op smartphonegebied. Onlangs vroeg Samsung bescherming aan voor een vergelijkbaar ontwerp met een full-screen display. Dit ontwerp had eveneens geen frontcamera of speakers aan de voorzijde. Op dit moment is het nog niet duidelijk waar de frontcamera gebleven is in de Lenovo Z5 en andere onderdelen die normaal gesproken aan de voorkant te vinden zijn. Met 18 gepatenteerde technologieën is het mogelijk dat er sprake is van een frontcamera onder het display maar dat ligt niet in de lijn der verwachting.

De Lenovo Z5 is het vervolg op de ZUK-serie met de Z1, de Z2 Pro, de Z2 en de Edge. Aangezien de smartphone-kenmerken alleen op Weibo gepubliceerd zijn wordt niet verwacht dat het om een internationale introductie gaat. Of we het toestel ook in Nederland mogen bewonderen valt nog maar te bezien.

Bron: GsmArena