De vice-president van Lenovo Chang Cheng heeft een afbeelding gedeeld van een “full-screen” smartphone. Het Chinese bedrijf is aan de foto te zien van plan om een smartphone te introduceren met een uitzonderlijk hoge screen-to-body ratio. De afbeelding van deze smartphone is door Cheng op zijn officiële Weibo-account gepubliceerd.

Lenovo full-screen

De smartphone die op de afbeelding te zien is heeft een uitzonderlijk hoge screen-to-body ratio. De minimale randen om het display spreken boekdelen; het scherm zal vermoedelijk groter dan ooit zijn in verhouding tot de behuizing. Met deze dunne randen om het scherm is het mogelijk dat de screen-to-body ratio ergens rond de 95% ligt. Er lijkt ook sprake te zijn van een inkeping in het scherm aan de bovenkant maar dat is niet zeker te zeggen op basis van alleen deze foto. Tegelijk met de publicatie van de foto vroeg de vice-president van Lenovo aan zijn volgers wat zij van de screen-to-body ratio verwachten met daarbij een aantal keuzes:

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

  1. 80-84% screen-to-body ratio
  2. 85-89% screen-to-body ratio
  3. 90-94% screen-to-body ratio
  4. 95% screen-to-body ratio

Over de manier waarop de afbeelding is bijgesneden, is het onduidelijk of Lenovo’s nieuwe smartphone nu wel of niet een notch zal hebben. Als er sprake is van een inkeping aan de bovenkant van het scherm dan gaat het om een kleine inkeping, kleiner dan de iPhone X notch en mogelijk ook iets kleiner dan die van de Huawei P20 Pro. Op de afbeelding is verder de onderkant ook niet te zien waardoor het mogelijk is dat deze randen wel wat dikker zijn dan de boven- en zijkanten. Door de bijgevoegde vraag van de vice-president ligt het echter voor de hand dat Lenovo het voor elkaar heeft gekregen om een smartphone met 95% screen-to-body ratio te ontwikkelen. Hoe het geheel eruit komt te zien zullen we snel weten. De smartphone wordt op 14 juni verwacht.

Bron: Weibo