De nieuwe Reno-serie van Oppo is vandaag onthuld tijdens een evenement in Shanghai, China. Met een ‘Shark Fin’ pop-up camera toont Oppo wederom een stukje innovatie door iets anders op de markt te brengen dan andere fabrikanten. En daar is het Chinese bedrijf goed in. Oppo heeft vandaag de eerste twee Reno smartphones van het bedrijf onthuld; de Oppo Reno en de Oppo Reno 10x Zoom. Beiden zijn voorzien een full-screen ontwerp en een in-display vingerafdrukscanner.

Oppo Reno

Het ontwerp van de twee Reno smartphones is vrijwel gelijk, hoewel er wel wat verschillen zijn op te merken. Wat het meest opvalt is de pop-up in de vorm van een haaienvin, ook wel ‘Shark Fin’ genoemd door Oppo. Dit is een pop-up camera die aan één zijde naar boven komt en niet in het geheel, zoals bij de Oppo Find X. De normale versie van de Oppo Reno is een middenklasser met een iets kleiner scherm dan de 10x Zoom versie. Het display van de Reno bestaat uit een 6.4-inch FullHD + AMOLED-scherm dat over een ingebouwde vingerafdrukscanner beschikt. Onder de motorkap heeft de standaard editie een Snapdragon 710 SoC en een 3765 batterij. De normale versie van de Reno heeft een 48 + 5 MP dual-camera achterop en een 16 MP selfiecamera.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Oppo Reno 10x Zoom

De high-end versie in de Reno line-up is de 10x Zoom-versie. Deze versie heeft hetzelfde ontwerp maar is wel iets groter met een 6.6-inch FullHD+ AMOLED-display. Ook bij de 10x Zoom variant is er een in-display vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt en over deze versie wordt gezegd dat het een 93.1% screen-to-body ratio heeft. Boven het display is hier ook de kenmerkende 16 MP pop-up camera te vinden, die tevoorschijn komt als je een selfie maakt. Maar in tegenstelling tot de normale versie is dit model uitgerust met de krachtige Snapdragon 855 chipset. In vergelijking met de Snapdragon 710 chipset betekent dit hogere prestaties en taken worden sneller uitgevoerd door de processor. En ook is de batterij iets groter met 4065 mAh. Een ander verschil is te vinden aan de achterzijde, waar een triple-camera te vinden is. Zoals de naam van de smartphone al aangeeft is het een 10x zoom camera, zoals de Huawei P30 Pro dat ook heeft. De andere twee sensors zijn wel hetzelfde.

Zowel de Oppo Reno als de Reno 10x Zoom zijn verkrijgbaar in verschillende combinaties van RAM en pslagruimte. Beide modellen worden geleverd met 6GB/128GB, 6GB/256GB of 8GB/256GB. De Oppo Reno wordt geleverd in de kleuren Mist Sea Green, Mist Pink, Nebula Purple en Extreme Night Black terwijl de Reno 10x Zoom alleen in Fog Sea Green en Extreme Night Black te koop zal zijn. Voor de Nederlandse prijzen moeten we nog even wachten. De Europese introductie vindt later deze maand plaats, op 24 april.

oppo reno