Oppo wil de Nederlandse markt veroveren. Nadat de Chinese fabrikant vorig jaar de eerste smartphones op het Europese vasteland introduceerde is het van plan om dit snel uit te breiden. Het wil net zoals Huawei een gevestigde naam worden in Europa en Nederland. Inmiddels zijn er al een aantal smartphones van Oppo in Nederland verkrijgbaar en daar komt snel een nieuw model bij. Deze nieuwe smartphone heet Oppo Reno en de vice-president van het bedrijf heeft op Weibo wat meer details gedeeld.

Oppo Reno

Als we de geruchten mogen geloven dan wordt de Oppo Reno een interessante smartphone. Oppo’s VP beweert dat de Reno een screen-to-body ratio heeft van maar liefst 93,1%. Met andere woorden, deze smartphone heeft uiterst kleine randen aan alle zijden van het display. Daarbij zegt de vice-president dat het display geen ‘gaten’ heeft en ook zijn er geen gaten aan de achterzijde. Hiermee wordt de pop-up camera bevestigd, waar de Chinese fabrikanten Vivo, Oppo en OnePlus nu vol op inzetten. Zo wordt ook de OnePlus 7 met een pop-up camera verwacht.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De Oppo Reno wordt uitgerust met een Dynamic AMOLED display dat door Samsung wordt gemaakt. Dit is hetzelfde display als dat van Samsung Galaxy S10, hoewel Oppo er geen gat in maakt voor de frontcamera. Onder het display zal de krachtige Snapdragon 855 chipset vinden zijn, dat gekoppeld wordt aan 8 of 10GB RAM en 256GB opslagruimte. Volgens geruchten heeft de forse batterij een capaciteit van 5000 mAh. Met deze specificaties kunnen we ervan uitgaan dat het om een vlaggenschipmodel gaat.

Oppo Nederland

Ondertussen hebben Oppo en Mediamarkt de samenwerking uitgebreid met de introductie van de eerste shop-in-shop. De Chinese fabrikant heeft de eerste winkel geopend in de Media Markt vestiging in Rotterdam. Tegelijkertijd is ook de adviesprijs van de Oppo RX17 Pro met 100 euro verlaagd. De Oppo Reno wordt ook in Nederland verkocht, maar wanneer de releasedatum is weet nog niemand.