Een nieuw serie smartphones van het Chinese Oppo is op komst. Dat heeft de vice-president Brian Shen op Weibo bekendgemaakt. Het gaat niet om een nieuwe submerk, zoals IQOO van Vivo, maar om een productserie zoals de A- en F-series.

Oppo Reno

Het enige dat op dit moment officieel bekend is over de Oppo Reno reeks is het logo, dat voorzien is van levendige kleuren, en de releasedatum van de eerste Reno-smartphone. De gedeelde afbeelding op Weibo toont de tekst “I’m Reno,” waarbij de Reno letters in verschillende kleuren en afbeeldingen zijn afgebeeld. Het lijkt erop dat de nieuwe productreeks op jongeren gericht wordt, hoewel dat niet met zekerheid te zeggen valt. In het bericht op Weibo bevestigt de vice-president wel de lanceringsdatum van de Reno-smartphone. Het eerste model wordt op 10 april gepresenteerd.

Onlangs liet Oppo al weten dat een nieuwe smartphone in de planning staat. Mogelijk is dit dus de Reno-branded smartphone waar nu over gesproken wordt. De nieuwe Oppo smartphone heeft volgens geruchten een ander ontwerp dan de huidige smartphones van Oppo. Bovendien is het uitgerust met een van de krachtigste chipsets voor smartphones, de Snapdragon 855 van Qualcomm, maar ook met een 4.065 mAh accu, 3.5mm koptelefooningang en Oppo’s 10x lossless zoomtechnologie.

Dezelfde smartphone werd onlangs ook al gespot in de database van Antutu, een benchmarking website voor smartphones. Daarin werd de Snapdragon 855 bevestigd maar ook 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Het displayformaat is niet bekend maar wel dat het om een FullHD+ scherm gaat met 2340 x 1080 pixels resolutie. Als al deze afzonderlijke berichten om de Oppo Reno gaan dan weten we dus al bijzonder veel over de specificaties van de verwachte smartphone, terwijl we voor het daadwerkelijke design moeten wachten tot april.