Oppo begint naam te maken in Nederland. De naam van de Chinese fabrikant komt steeds vaker naar voren in het Nederlandse straatbeeld en dat heeft vooral te maken met de goed geprijsde smartphones. Hét voorbeeld van de interessante prijsstrategie is de Oppo Reno. Anderhalve maand geleden werd de smartphone met ‘shark-fin’ pop-up camera samen met de 10x Zoom-versie geïntroduceerd, daarna volgde de Oppo Reno 5G en afgelopen week werd in thuisland China een vierde model aangekondigd, de Reno Z. Misschien komt er snel nog een extra variant bij, want Oppo heeft ook de Reno F-naam vastgelegd.

Oppo Reno F en Z

Op 4 juni 2019 heeft Oppo in het Verenigd Koninkrijk een trademark aangevraagd bij het Intellectual Property Office voor de merknaam ‘Reno F’. Een dag later werd dezelfde aanvraag ingediend bij het European Union Intellectual Property Office, waarmee de bescherming voor de gehele EU wordt gedaan. De trademark hint naar een introductie van weer een Reno variant, deze keer met de naam Reno F. Afgelopen maand werd bovendien gemeld dat Oppo van plan is om de midrange F-serie te vervangen voor nieuwe Reno-modellen. Mogelijk dat de F-serie dus rechtstreeks wordt overgeplaatst naar de Oppo Reno F-serie. De Oppo F11 en F11 Pro zijn de laatste modellen in de F-serie. Deze twee modellen werden in maart dit jaar geïntroduceerd.

Wat de mogelijke specificaties zijn is gissen op dit moment, maar de ‘F’-aan zou ook zomaar kunnen verwijzen naar ‘foldable’. Het is algemeen bekend dat Oppo, net als Samsung en Huawei, vergevorderd is in de productie van een opvouwbare telefoon. Hoewel niet bekend is wanneer dit model op de markt verschijnt, tonen steeds meer patenten het mogelijke ontwerp van deze smartphone.