Iedereen wacht tot de Samsung Galaxy S9 en S9+ gepresenteerd worden maar dat zijn niet de enige toestellen waar het Zuid-Koreaanse bedrijf aan werkt. Twee onbekende modellen hebben namelijk vandaag de Bluetooth certificatie ontvangen. De twee modellen bieden ondersteuning voor Bluetooth 5.0, draaien op Android 8.0 Oreo en zijn voorzien van een scherm met 18.5:9 beeldverhouding.

Nieuwe modellen

De twee nieuwe modellen die de certificatie van de Bluetooth SIG ontvangen hebben zijn de SM-G490F en SM-G495F. Uit de certificatie blijkt dat het om mobiele telefoons gaat die ondersteuning bieden voor Bluetooth 5.0. De “F” in het modelnummer staat voor de internationale versies van deze toestellen, maar de toestellen zijn ook bedoeld voor andere landen. Dit blijkt namelijk uit de reeks modelvarianten die gecertificeerd zijn. Mogelijk gaat het om een kleine en een grote variant. De Samsung Galaxy S9 en S9+ dragen de modelnummers SM-G960F en SM-G965F.

SM-G495F

Benchmark

Door een benchmark bij de HTML5 website weten we verder dat deze toestellen voorzien zijn van een display met 18.5:9 beeldverhouding. De screensize wordt in de benchmark namelijk vermeld als 846 x 412 pixels. Dit is niet de werkelijke resolutie maar het geeft wel de beeldverhouding van 18.5:9 weer. Dit is dezelfde beeldverhouding als de Galaxy S9 en S9+. De benchmark laat verder zien dat het Samsung toestel op Android 8.0 draait.

Waar er al veel bekend is over de Samsung Galaxy S9 en S9+ is er verder nog niets bekend over de twee modellen die vandaag opgedoken zijn. Een wilde gok zou zijn dat het om de de nieuwe J-serie gaat of een compleet nieuwe reeks maar dat is slechts gissen op dit moment. Het is ook mogelijk dat het om de Samsung Galaxy S9 en S9+ gaat onder andere modelnummers. Deze toestellen hebben de certificatie nog niet ontvangen namelijk. De Samsung Galaxy S9 en S9+ worden op 25 februari gepresenteerd. Mogelijk komen we dan ook meer te weten over deze nieuwe modellen.

Bronnen: Bluetooth SIG 1 2 HTML5