Motorola heeft het nieuwste in de mid-range Z Play-lijn aangekondigd. De Moto Z3 Play is een klassieke middenklasser met bijbehorende specificaties maar wel met een nieuw design. Het toestel heeft een glazen voor- en achterkant met aluminium zijkanten. Motorola pusht nog steeds het “MotoMod” modulaire systeem met aan de achterzijde van het toestel de connector voor de mods. Door dit systeem zit Motorola min of meer vast aan hetzelfde ontwerp en is er geen ruimte over aan de achterzijde. Met de nieuwe displaytrend van 18:9 displays is er echter ook geen plek meer aan de voorkant. Met de Moto Z3 Play weet het bedrijf de ontwerpbeperkingen van MotoMod enigszins te omzeilen. In plaats van grote randen en een vingerafdrukscanner aan de voorkant heeft de Z3 Play een zeldzame vingerafdruksensor aan de zijkant.

Specificaties

Het display van de smartphone heeft een grootte van 6.01 inch en een resolutie van 2160 × 1080 pixels. Dit komt neer op de extra hoge 18:9 beeldverhouding zoals veel andere smartphones dat nu ook hebben. Achter het display zit een 1,8 GHz Snapdragon 636 chipset, 4GB RAM, 32GB opslagruimte en een 3000 mAh batterij. Er is een dual-camera aan de achterkant te vinden met een 12MP sensor en een 5MP dieptesensor. Aan de voorkant is er 8MP selfie camera. Er is een USB-C-poort aan de onderkant, een microSD-slot maar geen koptelefoonaansluiting.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Moto Mods

Motorola introduceerde de eerste Moto Z in 2016 de eerste telefoon met MotoMod-compatibiliteit. Dankzij een gigantische gouden connector aan de achterkant kon de Moto Z worden uitgerust met accessoires die de hele achterkant van de telefoon bedekten. Motorola beloofde gebruikers dat de MotoMod-compatibiliteit voor de komende drie jaar aanwezig zou zijn en zo te zien blijft het trouw aan deze afspraak. Voor een prijs van 500 dollar wordt de Z3 Play geleverd met een extra batterij.

De Moto Z3 Play is momenteel alleen gelanceerd in Brazilië maar Motorola heeft aangegeven dat het toestel wereldwijd beschikbaar zal zijn. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de Nederlandse release datum van de smartphone is. Andere recente smartphones van Motorola zijn op dit moment al volop te bestellen in Nederland. De laatste modellen van de fabrikant zijn de Moto G6 en Moto E5 inclusief de plusvarianten van deze toestellen.