De Moto Z-familie van Motorola is al bijna een jaar oud sinds het eerste model van de tweede generatie ter wereld kwam. Dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe generatie. De derde generatie van de Z-reeks laat niet meer lang op zich wachten. Braziliaanse journalisten hebben namelijk een uitnodiging ontvangen van Motorola. Het lijkt er lijkt erop dat Motorola op 6 juni de nieuwste aanwinst gaat presenteren met de naam Motorola Z3 Play. Motorola verstuurde gisteren uitnodigingen naar lokale journalisten. Daarbij werd enkel een afbeelding gedeeld met daarop een vrouw die een Motorola smartphone vasthoudt. Door de vormgeving is in ieder geval duidelijk dat het niet om een G6-model gaat maar eerder om een Z3 model. De smartphone toont de datum van de aankondiging maar verder is er niets bekend over de onthulling.

Motorola Z3 Play

De Moto Z3 Play heeft een ontwerp dat voortborduurt op de nieuwe filosofie met 18:9 displays. Daarbij blijft Motorola trouw aan de kenmerkende Moto Z-stijl, afgaande op eerder gelekte afbeeldingen. Er is bij het nieuwe model geen thuisknop waardoor de randen aan de boven- en onderkant kleiner gemaakt konden worden. Het display van de Z3 Play heeft een 6.0 inch paneel met een FullHD+ resolutie. Boven het display zijn de luidspreker, nabijheidssensor en frontcamera te vinden.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Aan de achterzijde is een dual-camera zichtbaar in de typische Motorola stijl, een rondje met daarin de sensors. De dual-camera bestaat uit een 12 + 8 megapixel combinatie dat samen met de dual-LED flitser voor de foto’s moet gaan worden. De Moto Mods-connector is aan de onderkant te vinden. De specificaties zijn nog niet bevestigd maar de verwachting is dat de smartphone over de Snapdragon 636 chipset van Qualcomm beschikt welke bijgestaan wordt door 4GB RAM en 64GB interne opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en het toestel draait op Android 8.1 Oreo.

Het is nog niet eens lang geleden dat Motorola een aantal nieuwe modellen zoals de Moto E5 en G6 Plus presenteerde. De Moto G6-reeks en de E5-modellen werden vorige maand gepresenteerd, ook tijdens een wereldwijd evenement in Brazilië. Deze onthulling werd gehouden in São Paulo, de thuishaven van de meeste presentaties van het merk in het land.

Bron: Tudocellular