De eerste live-foto van de Samsung Galaxy Watch Active bevestigt het ontwerp dat eerder in gelekte renders werd getoond. Zoals op de foto te zien is beschikt de nieuwe Galaxy smartwatch niet over een ring. Daarmee is het de eerste Samsung smartwatch zonder de kenmerkende bezel ring. In vergelijking met de huidige Gear Sport lijn valt vooral de afwezigheid van de roterende bezel op. Dankzij dit ontwerp krijgt de smartwatch een wat minimalistisch uiterlijk.

Galaxy Watch Active

Met de codenaam Pulse dook het apparaat enkele maanden geleden al op in de eerste geruchten. Inmiddels is er is al veel meer bekend over de smartwatch. Alles wijst erop dat de smartwatch de naam ‘Galaxy Watch Active’ zal dragen. Dit is al door meerdere bronnen bevestigd maar dit kunnen wij ook bevestigen als de productnaam van dit model.

Galaxy Watch Active

Specificaties

Samsung’s nieuwe smartwatch heeft volgens Sammobile een 1.1 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 360 × 360 pixels. Ten opzichte van de Gear Sport is dit display iets kleiner, de Gear Sport beschikt over een 1.2 inch display. Waarschijnlijk is dit kleinere scherm reden voor Samsung geweest om de batterij te verkleinen tot 236 mAh. De Gear Sport heeft een 300 mAh batterij. De Galaxy Watch Active is waterbestendig tot 50 meter diepte, net als de Gear Sport, en heeft een dikte van 13 mm. De totale afmetingen komen neer op 49.0 x 46.0 x 13.0mm.

Andere specificaties zijn een dual-core Exynos 9110-chipset, 4GB opslag, Bluetooth 4.2, NFC, Wi-Fi-connectiviteit en geen 3G- of 4G-ondersteuning). Het besturingssysteem waar de smartwatch op draait is Tizen versie 4.0.0.3. De Galaxy Watch Active wordt op 20 februari verwacht, tijdens het Unpacked evenement. Tijdens dit evenement worden ook de Samsung Galaxy S10, S10e, S10 Plus en de opvouwbare telefoon gelanceerd.