De onthulling van de BlackBerry Key2 komt dichterbij nu het toestel de Bluetooth en WiFi certificaten heeft ontvangen. Met het modelnummer BBF100-6 is de vermoedelijke Key2 bijna gereed om aan de wereld getoond te worden. De smartphone dook enkele maanden geleden op in een UAprof document, verscheen al in verschillende in benchmarks en ook zijn er al afbeeldingen gelekt van het toestel.

Bluetooth en Wifi certificaties

In aanloop naar de officiële release ontvangen smartphones allerlei certificaten, waaronder de Bluetooth en WiFi certificaten maar ook worden ze gekeurd door de telecominstanties van vele landen. De smartphone met het modelnummer BBF100-6 heeft gisteren het Wifi certificaat ontvangen en afgelopen week het Bluetooth certificaat. Daaruit komt naar voren dat het apparaat op Android 8.0 Oreo draait en ondersteuning biedt voor Bluetooth 5.0.

Key2

BlackBerry KeyOne en vermoedelijk ook hetzelfde formaat. Er zijn echter wel een aantal opvallende verschillen met de voorganger. Zo is er aan de achterzijde een dubbele camera aanwezig met een enkele LED-flitser. De KeyOne uit 2017 is uitgerust met een enkele camera. Wat veel gebruikers zullen waarderen is dat er nog altijd een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aanwezig is. Onder de motorkap is de Snapdragon 660 chipset aanwezig dat bijgestaan wordt door 6GB RAM.

Wie op de opvolger van de KeyOne zit te wachten hoeft niet lang meer te wachten. Met vrijwel alle stappen achter de rug is het bijna tijd om kennis te maken met de nieuwe BlackBerry telefoon. TCL, de fabrikant van de BlackBerry telefoons, heeft op dit moment nog geen officiële informatie bekendgemaakt over een aankomende introductie.

Bron: WiFiBluetooth

Wifi

bluetooth