Niet lang geleden kwamen we erachter dat BlackBerry aan een nieuwe telefoon werkt maar het lijkt erop dat het niet bij een enkele telefoon blijft. Er is namelijk een tweede model gespot in de database van de EaeUnion. Dit is het uitvoerend orgaan van de Euraziatische Economische Unie waar telefoons gekeurd worden voor deze tot de betreffende landen toegelaten worden. De telefoon draagt het modelnummer BBE100-1 en is vandaag tegelijk met de eerder ontdekte BBF100-1 gepubliceerd op de website van de EaeUnion. Beide modellen zijn getest onder naam van TCL, de fabrikant van de huidige BlackBerry toestellen.

Tweede model

Nadat eerder het modelnummer BBF100-1 werd ontdekt en het voorgaande modelnummer van de Motion BBD100-1 is vroeg men zich al af wat er met de BBE100-1 gebeurt was. Het leek erop dat BlackBerry het model overgeslagen had maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Op dit moment kunnen we niet veel vertellen over de BBE100-1. Aangezien de vermelding in de database geen informatie over de specificaties geeft weten we op dit moment alleen dat BlackBerry op dit moment niet aan één maar aan twee nieuwe telefoons werkt. De laatste telefoon van het bedrijf is de Motion met het modelnummer BBD100-1 die afgelopen jaar geïntroduceerd is.

BBE100-1

BBF100-1

De nieuwe telefoon met het modelnummer BBF100-1 beschikt over een QWERTY toetsenbord en een display met 1620 x 1080 resolutie. Dit is een 3:2 beeldverhouding zoals ook in een benchmark werd bevestigd. De BlackBerry KeyOne van vorig jaar beschikt over dezelfde resolutie met een display van 4.5 inch groot. Onder de motorkap van de BBF100-1 zal de Snapdragon 660 chipset aanwezig zijn. Dit is een octa-core processor met acht Cortex A53-kernen van ARM waarvan vier kernen met een kloksnelheid van 2.2 GHz en vier zuige kernen op 1.8 GHz. Als we kijken naar de resolutie, beeldverhouding en het QWERTY toetsenbord dan lijkt het erop dat de BBF100-1 de opvolger van de KeyOne gaat worden.

Op dit moment is er nog niets bekend over de echte namen van de nieuwe telefoons. In de komende weken zullen we ongetwijfeld meer horen over de toestellen. Vorig jaar werd de KeyOne tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd. Mogelijk worden de nieuwe modellen dit jaar tijdens hetzelfde evenement gepresenteerd.

Bron: Eaeunion