De BlackBerry Motion wordt volgende maand pas in Nederland geleverd maar ondertussen werkt BlackBerry alweer aan een nieuw model. Vandaag ontdekten we de eerste tekenen van de smartphone waaruit blijkt dat de smartphone uitgerust wordt met de Snapdragon 660 chipset van Qualcomm en QWERTY toetsenbord. De specificaties van de nieuwe BlackBerry zijn terug te vinden in een Uaprof document van TCL, het Chinese bedrijf dat op dit moment alle BlackBerry telefoons produceert.

Specificaties

Uit de informatie in het document blijkt verder dat de smartphone het modelnummer BBF100-1 draagt. Dit is een logische nummering gezien de BBB100-1 modelnaam van de KeyOne en BBD100-1 voor de Motion. De nieuwe smartphone krijgt een display met 1620 x 1080 resolutie. Hoewel er geen displayformaat in de documenten vermeld wordt vertelt de resolutie dat het beeldscherm een 3:2 beeldverhouding heeft. De BlackBerry KeyOne beschikt over dezelfde resolutie met een display van 4.5 inch groot. Gezien de resolutie, beeldverhouding en de vermelding van een QWERTY toetsenbord in het document lijkt het erop dat het nieuwe toestel de opvolger van de KeyOne gaat worden.

Onder de motorkap van de BBF100-1 zal de Snapdragon 660 chipset aanwezig zijn. Dit is een octa-core processor met acht Cortex A53-kernen van ARM waarvan vier kernen met een kloksnelheid van 2.2 GHz en vier zuige kernen op 1.8 GHz. Ter vergelijking, de KeyOne beschikt net als de recente Motion over de Snapdragon 625 processor.

BlackBerry Motion

De BlackBerry Motion is het laatste model in het BlackBerry assortiment. De smartphone is eerder deze maand gepresenteerd in Dubai en heeft een 5,5 inch groot beeldscherm met 1080p (Full HD) resolutie. Naast de Snapdragon 625 processor heeft het toestel een grote hoeveelheid werkgeheugen van 4GB en 32 GB opslagruimte. Een unieke feature voor een BlackBerry toestel is dat de Motion een IP67 certificatie heeft waardoor het in hoge mate water- en stofbestendig is.

Op dit moment is het nog te vroeg om te speculeren over een mogelijke naam van de nieuwe smartphone. In de komende maanden zullen we ongetwijfeld meer horen over het toestel. Ondertussen is het eerst tijd om kennis te maken met het laatste model. De BlackBerry Motion kopen is nu al mogelijk als pre-order voor een een adviesprijs van 469 euro. De smartphone wordt in de loop van november in Nederland verwacht.

bbf100-1 tcl

Bron: TCL