Het tijdperk van de opvouwbare smartphone is nabij. Fabrikanten zetten op het moment van spreken de laatste stappen om de eerste modellen te introduceren. Al jaren wordt er gesproken over smartphones met flexibele schermen, maar al deze tijd bleef het bij geruchten. Daar komt snel verandering in nu we deze maand twee opvouwbare smartphones gaan ontmoeten. Er is de langverwachte versie van Samsung maar dankzij een teaser van Huawei lijkt het erop dat ook deze Chinese smartphonemaker een opvouwbare telefoon gaat onthullen.

Teaser hint naar opvouwbare telefoon

Recente geruchten wezen al op een mogelijke onthulling van een opvouwbare telefoon van Huawei in de komende maanden maar nu wordt dit door het bedrijf zelf bevestigd. Huawei heeft op Twitter bekendgemaakt dat het iets voor ons in petto heeft, op 24 februari om 14.00 CET om precies te zijn. Op de afbeelding is een scharnier zichtbaar dat onderdeel kan zijn van de opvouwbare telefoon. Met de afbeelding wordt in ieder geval een inklapbaar toestel gesuggereerd. De teaser geldt als een officiële hint dat de opvouwbare telefoon aangekondigd wordt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Weinig informatie

Hoewel we vrijwel alles weten over de opvouwbare telefoon van Samsung, geldt dit niet voor de versie van Huawei. Patenten hebben het ontwerp van de Samsung telefoon al redelijk duidelijk in beeld gebracht en aangevuld met andere geruchten is vrij duidelijk wat ervan verwacht kan worden. Van de Huawei telefoon, aan de andere kant, zijn vrijwel geen patenten ontdekt die het ontwerp verraden. De beperkte informatie die we hebben van deze opvouwbare telefoon maakt het mogelijk om iedereen te verrassen als nooit tevoren.

MWC 2019

Eind deze maand presenteert Huawei niet alleen de opvouwbare telefoon maar ook een 5G-telefoon. Mogelijk is dit een ander model, hoewel ook mogelijk is dat de opvouwbare telefoon 5G-ready is. Verder wordt de nieuwste generatie van de P-serie verwacht, genaamd de Huawei P30, P30 Lite en P30 Pro.