Zoals gepland stond vandaag de presentatie van de Huawei Nova 4 in de agenda. De nieuwe smartphone van Huawei is nu gelanceerd in China. Voordat het toestel officieel werd was er al veel bekend over de Nova 4 maar dit wordt nu dus allemaal bevestigd. Zo klopten de specificaties uit de benchmark en waren gelekte afbeeldingen gebaseerd op de werkelijkheid. Waar het bij de Nova 4 om draait is de zogenoemde ‘in-display camera’, een gat in het scherm voor de frontcamera.

Display met in-display camera

De voorzijde van de Huawei Nova 4 wordt gedomineerd door een groot display met een formaat van 6.4 inch. Dit scherm heeft een FullHD+ resolutie van 2310 × 1080 pixels bij een beeldverhouding van 19.5:9. Door de in-display camera is er geen notch en zijn de randen om het scherm aan alle zijden minimaal. Het display is goed voor een screen-to-body ratio van 86.3%. In vergelijking met smartphones die over een inkeping beschikken is dit een verschil van ongeveer 3%. Het is niet veel, maar wel degelijk merkbaar.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De Huawei Nova 4 heeft de kleinste schermopening voor de camera op dit moment. Met een diameter van slechts 4.5 mm wordt een klein deel van het scherm ingenomen om ruimte te maken voor de selfiecamera. Ter vergelijking, de onlangs geïntroduceerde Samsung Galaxy A8s heeft een opening van 6.5 mm voor de frontcamera. De verwachte Samsung Galaxy S10 krijgt waarschijnlijk een vergelijkbare selfiecamera die in het display is verwerkt.

Huawei heeft de opening zo klein mogelijk gehouden met behulp van een kleiner diafragma. De camera zelf is bovendien kleiner dan normaal, volgens het Chinese bedrijf zelfs de kleinste in de industrie. Met een grootte van 3.05 mm is het maar enkele millimeters breed. Al met al een mooie prestatie voor het Chinese bedrijf om de in-screen camera zo klein mogelijk te houden. Immers, hoe groter de opening voor camera, hoe meer mensen zich eraan zullen irriteren. De in-display camera heeft overigens een resolutie van 25 megapixel met een f/1.8 diafragma.

Triple camera, Kirin 970 chipset

Hoewel er veel werk in de frontcamera heeft gezeten is er ook nog een triple-camera aan de achterzijde. Bij het normale model is dit een 20 megapixel f/1.8 hoofdcamera, gekoppeld aan een 16 megapixel f/2.2 ultragroothoek sensor en 2 megapixel f/2.4 dieptesensor. Bij de duurdere variant is de 20 megapixel hoofdcamera vervangen door een 48 megapixel sensor. De smartphone is verder uitgerust met de Kirin 970-chip, 8GB RAM en 128GB aan opslagruimte. Verder is het toestel up-to-date met Android 9.0 en EMUI 9.0 skin maar ook is er een batterij met 3750 mAh capaciteit en ondersteuning voor 18W snel opladen. De Huawei Nova 4 wordt eerst in China verkocht voor een prijs van circa 400 euro.