Samsung heeft inmiddels de Galaxy A8s met “punch hole” frontcamera geïntroduceerd. Daarmee bleef het Huawei voor en behield het de primeur. De nieuwe technologie wordt namelijk ook verwacht in de Nova 4 van Huawei. Eerder dook dit verwachte model van Huawei al bij keuringsinstantie TENAA op en nu is het dan ook voor het eerst getest bij benchmarking website Geekbench. De smartphone met het modelnummer VCE-AL00, de Chinese versie, is vandaag opgedoken in de database waardoor nu de laatste details bekend zijn geworden.

Huawei Nova 4 benchmark

De Huawei Nova 4 heeft de benchmark doorstaan met de Hisilicon Kirin 970 chipset. Dit stukje informatie ontbrak nog uit alle specificaties die al gelekt zijn. Het is jammer genoeg niet de nieuwste processor, maar een oudere versie. De Honor Play en P20 Pro zijn bijvoorbeeld ook uitgerust met deze processor. Voor de nieuwere modellen zoals de Mate 20 is de Kirin 980 gebruikt. In aanvulling op de processor is de smartphone getest met maar liefst 8GB RAM. De smartphone is vandaag getest met Android 9.0 Pie, de laatste versie van Android. Waarschijnlijk wordt daar de EMUI schil bij gebruikt. De multi-core score van het Huawei toestel blijft steken op 6380 met een single-core score van 1761.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Volgens eerdere geruchten en keuringen wordt de Nova 4 uitgerust met een groot 6,41 inch display met FullHD+ resolutie. Waar het vooral om gaat bij dit model is de frontcamera die in het display is verwerkt. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een LCD-scherm en niet om een OLED-scherm. Samsung zou op dit moment de enige fabrikant zijn die over deze technologie beschikt. De Nova 4 wordt verwacht met een 3900 mAh batterij, triple-camera en 128GB opslagruimte. We hoeven niet meer lang te wachten tot het toestel officieel is. De smartphone wordt op 17 december 2018 onthuld.

vce-al00

Bron: Geekbench