Eén van de nieuwe iPhones voor later dit jaar krijgt een 6.5 inch scherm en aan de achterzijde een triple-camera. Het toestel, wat het grootste model uit de line-up gaat worden, heet vermoedelijk iPhone X Plus. In samenwerking met de populaire accessoiresproducent Ghostek heeft Forbes een aantal schematische afbeeldingen in handen gekregen waarin het ontwerp van de smartphone getoond wordt. De voorkant wekt geen verbazing maar de achterkant wel. Er is namelijk een triple-camera opstelling zichtbaar á la Huawei P20 Pro, de smartphone met op dit moment de hoogste DxO score.

iPhone X Plus

De iPhone X Plus is het model met een 6.5 inch OLED scherm met notch en randloos ontwerp. Van de drie verwachte smartphones die Apple in september gaat presenteren is deze versie voorzien van het grootste display. Onder de motorkap komt een nieuwe Apple A12 chipset dat mogelijk gemaakt is met het 7nm productieproces. In aanvulling op het uiterlijk van de smartphone laten de schema’s zien dat Apple erin geslaagd is om een enorm 6.5 inch scherm in de iPhone X Plus te proppen. Toch blijven de totale afmetingen onder controle en zelfs kleiner dan de 5.5 inch iPhone 8 Plus. De afmetingen van de iPhone X Plus zijn 157.2 x 77.1 mm vergeleken met 158.4 x 78.1 mm voor de iPhone 8 Plus. Het lijkt er echter wel op dat de iPhone X Plus zwaarder zal worden dan de iPhone 8 Plus.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Volgens de gelekte schema’s zal het beest van Apple over de geroemde drie camera’s beschikken. De specificaties van de triple-lens voor de X Plus zijn momenteel onbekend, maar het zou logisch zijn om Huawei’s benadering te kopiëren. Het resultaat van de Huawei uitvinding, met de hulp van Leica, leverde toonaangevende resultaten op bij weinig licht. De drie camera’s werden onlangs ook al door een analist voorspeld. Deze liet weten dat de opstelling met drie camera’s op de iPhone over twee stereo-vision lenzen en één telephoto lens zou beschikken.

Budget iPhone X

De goedkopere iPhone X beschikt over afmetingen van 147.12 x 71.52 mm. Dit is langer en breder dan de huidige iPhone X van 5.8 inch welke afmetingen heeft van 143.6 x 70.9 mm. Dit is het model met het 6.1 inch LCD scherm. De inkeping in het scherm valt bij dit model wat meer op en er is geen 3D Touch voor deze versie. Vermoedelijk heet dit model gewoon iPhone 9.

De nieuwe iPhone modellen worden in september verwacht. Dit is de gebruikelijke maand waarin Apple haar smartphones presenteert. Nu de onthulling dichterbij komt zullen we in de aankomende maanden snel meer te weten over de langverwachte 2018 modellen van Apple.

Bron: Forbes